Sunday, October 26, 2025
Home Blog Page 156

20 April 2022 Current Affairs

0
20 April 2022 Current Affairs
20 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 20 April 2022

Ques 1. When was ‘Himachal Pradesh State Foundation Day’ celebrated?
Ans. 15 April

Ques 2. Samia Suluhu Hassan, who was in the news, is the first woman President of which country?
Ans. Tanzania

Ques 3. The Chief Minister of which Kingdom has unveiled the logo of the 2023 Men’s Hockey World Cup?
Ans. Odisha

Ques 4. Which has become the first state to develop a Migration Tracking System (MTS) application?
Ans. Maharashtra

Ques 5. Which union ministry organizes ‘block-level health fairs’ at over 1 lakh Ayushman Bharat-Health and Wellness Centres?
Ans. Ministry of Health

Ques 6. Where were the 20th India France Joint Staff Talks held?
Ans. Paris

Ques 7. The Chief Minister of which Kingdom has launched the ‘1064 Anti-Corruption Mobile App’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 8. Pravind Kumar Jugnauth is the Prime Minister of which Nation?
Ans. Mauritius

Ques 9. What is the WTO forecast for global trade growth in 2022?
Ans. 03%

Ques 10. Rachna Sachdeva has been appointed as the next Ambassador of India to which Nation?
Ans. gardener

Ques 11. The World Bank has estimated the GDP growth rate of India to be what percent in the financial year 2023?
Ans. 08%

Ques 12. Which state celebrated its 75th foundation day on 15th April?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 13. In which Town the WHO Global Center for Traditional Medicine will be inaugurated?
Ans. Jamnagar

Ques 14. Pamela Jaspal has been appointed as Director (Finance) and CFO of which company?
Ans. ONGC

Ques 15. Which Nation has approved India as a wheat supplier?
Ans. Egypt

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

19 April 2022 Current Affairs

0
19 April 2022 Current Affairs
19 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

19 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 19 April 2022 

Ques 1. ‘Export Promotion Capital Goods Scheme’ is associated with which union ministry?
Ans. Ministry of Commerce

Ques 2. Who has been selected for the Malcolm Adisesia Prize 2022?
Ans. Prabhat Patnaik

Ques 3. When is ‘World Chagas Disease Day’ observed?
Ans. 14 April

Ques 4. Which state has announced to celebrate the birth anniversary of Siddalinga Swami as ‘Unification Day’?
Ans. Karnataka

Ques 5. Which state has won the men’s title of the 71st Senior National Basketball Championship?
Ans. Tamil Nadu

Ques 6. According to the IISc study in which river microplastic has been found?
Ans. Kaveri River

Ques 7. Who has inaugurated the ‘Sea Pondy-2022 Beach Festival’ being organized for the first time in Puducherry?
Ans. Dr. Tamilisai Sundararajan

Ques 8. In which state’s Dima Hasao district, megalithic stone pots have been found?
Ans. Assam

Ques 9. Which portal has been recently developed by the Ministry of Road, Transport, and Highways?
Ans. e-DAR

Ques 10. When is Save Elephant Day 2022 celebrated?
Ans. April 16

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

CPCL Non Executive Syllabus 2022

0
CPCL Non Executive Syllabus 2022
CPCL Non Executive Syllabus 2022

CPCL Non-Executive Syllabus 2022

In this post, we are sharing the CPCL Non-Executive Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about Chennai Petroleum Corporation Limited Non-Executive Syllabus 2022 recruitment.

CPCL Non-Executive 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question Marks
1. General Knowledge 10 Question 10 Marks
2. General Aptitude 10 Question 10 Marks
3. Reasoning 10 Question 10 Marks
4. Numerical Ability 10 Question 10 Marks
5. Verbal Ability 10 Question 10 Marks
6. Related Subjects 70 Question 70 Marks
Total 120 Question 120 Marks

 

Important Days

  • Time Duration: 2 Hrs
  • Negative Marking: 1/4 Marks

Chennai Petroleum Corporation Limited Non-Executive 2022: Syllabus

General Knowledge

  • Neighbors
  • Important National Facts
  • Flower
  • Defense
  • Culture
  • Religion
  • Bird
  • Awards
  • Capitals
  • Wars and
  • Authors
  • Number of Players
  • Current Affairs
  • History
  • Anthem
  • Culture
  • Languages
  • Dance
  • Currencies
  • Diseases and Nutrition
  • Animal
  • Abbreviations
  • Discoveries
  • Freedom Movement
  • Religion
  • Song
  • Flag
  • Monuments
  • Personalities
  • Common Names
  • Winners
  • Terms
  • Championships
  • Heritage and Arts
  • Inland Harbours
  • Full forms
  • Soil
  • Rivers
  • Mountains
  • Ports

Numerical Ability / General Aptitude

  • Permutations and Combinations
  • Ratio and Proportion
  • Quadratic Equations
  • Simple Interest
  • Time and Distance
  • Volumes
  • Probability
  • Problems on Trains
  • Areas
  • Races and Games
  • Numbers and Ages
  • Profit and Loss
  • Mixtures and Allegations
  • Mensuration
  • Simple Equations
  • Problems with L.C.M and H.C.F
  • Boats and Streams
  • Pipes and Cisterns
  • Percentages
  • Time and Work Partnership
  • Problems on Numbers
  • Averages
  • Indices and Surds
  • Simplification and Approximation
  • Odd Man Out
  • Compound Interest

Reasoning

  • Alphabet Series
  • Figure Matrix Questions
  • Blood Relations
  • Mirror Images
  • Problem with Age Calculation
  • Decision Making
  • Arithmetical Reasoning
  • Inference
  • Analogy
  • Number Ranking
  • Test of Direction Sense
  • Number Series
  • NonVerbal Series
  • Arguments
  • Ven Diagram
  • Grouping Identical Figures
  • Coding and Decoding

Verbal Ability

  • Shuffling of Sentence parts
  • Antonyms and their correct usage
  • Sentence Rearrangement
  • Active/ Passive Voice of Verbs
  • Comprehension Passage
  • Spellings/ Detecting Mis-spelt words
  • Improvement of Sentences
  • Spot the Error
  • Cloze Passage
  • Fill in the Blanks
  • One word substitution
  • Conversions
  • Synonyms/ Homonyms
  • Grammar
  • Shuffling of Sentences in a passage
  • Common Error
  • Antonyms
  • Vocabulary
  • Idioms & Phrases

Instrumentation

  • Analytical, Optical & Bio-Medical Instrumentation
  • Control Systems
  • Electronics Instruments
  • Digital Electronic Circuits
  • Electronics Circuits
  • Analog Electronics
  • Microprocessors and Micro Computers
  • Fundamentals
  • Instrumentation
  • Signals & Systems
  • Electrical Measurements

Mechanical

  • Design of Machine Elements
  • Renewable Sources of Energy
  • Mechanisms and Machines
  • Engineering Mechanics
  • Industrial and Maintenance Engineering
  • IC Engines, Refrigeration, and Air conditioning
  • Turbo Machinery
  • Thermodynamics and Heat transfer
  • Power Plant Engineering
  • Mechatronics and Robotics
  • Fluid Mechanics
  • Manufacturing
  • Engineering Materials

Electrical

  • Electric Circuits and Fields
  • Systems and Signal Processing
  • Electrical Machines
  • Analog and Digital Electronics
  • Electrical and Electronic Measurements
  • Engineering Mathematics
  • Power Electronics and Drives
  • Basic Electronics Engineering
  • Computer Fundamentals
  • Power Systems
  • Electrical Materials
  • Control Systems

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: CPCL recruitment 2022, CPCL junior engineer assistant syllabus, CPCL apprentice recruitment 2022, CPCL exam syllabus, CPCL projects, CPCL exam question papers, CPCL apprentice training, CPCL engineer recruitment

 

 

18 April 2022 Current Affairs

0
18 April 2022 Current Affairs
18 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 18 April 2022 

Ques 1. Who has released the book titled ‘Here Yourself’?
Ans. Prem Rawat

Ques 2. Which Kingdom ranks first in NITI Aayog’s Export Readiness Index 2021?
Ans. Gujarat

Ques 3. Which Indian chess player has won the prestigious Reykjavik Open chess tournament?
Ans. R Pragyanand

Ques 4. Which country’s famous mathematician Dennis Parnell Sullivan has won the ‘Abel Prize’?
Ans. America

Ques 5. Which state government has announced the launch of the ‘Him Prahari’ scheme for ex-servicemen and youth?
Ans. Uttarakhand

Ques 6. Name the factory of Jaipur state where artists used to make paintings and miniatures?
Ans. Surat Khana

Ques 7. When is ‘Siachen Day’ celebrated?
Ans. April 13

Ques 8. India and which country have organized the 2+2 Defense and External Affairs Ministry talks in Washington?
Ans. America

Ques 9. Where was the Theosophical Society founded?
Ans. New York

Ques 10. Grafting technology has been launched in Tamil Nadu to increase the yield of which crop?
Ans. Eggplant

Ques 11. Who has become the fastest Indian player to hit 100 sixes in the history of the Indian Premier League?
Ans. Hardik Pandya

Ques 12. Which Nation has successfully test-fired the ‘HELINA’ guided-missile system?
Ans. India

Ques 13. What is the cause of measles disease?
Ans. virus

Ques 14. Which country will be the special guest at the 29th Abu Dhabi International Book Fair starting from April 24?
Ans. India

Ques 15. Which kingdom government has launched a portal for complaints related to crop insurance?
Ans. Haryana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

 

Army HQ Western Command Syllabus 2022

0
Army HQ Western Command Syllabus 2022
Army HQ Western Command Syllabus 2022

Army HQ Western Command Syllabus 2022

In this post, we are sharing the Army HQ Western Command Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about HQ Western Command Syllabus 2022 recruitment.

Army HQ Western Command 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question Marks
1. Reasoning & General Intelligence 25 Question 25 Marks
2. General Awareness 50 Question 50 Marks
3. General English 50 Question 50 Marks
4. Numerical Aptitude 25 Question 25 Marks
Total 150 Question 150 Marks

 

Important Points

  • Question Type: Objective
  • Time Duration: 2 Hrs

HQ Western Command 2022: Syllabus 

Reasoning

  • Number Series
  • Arguments
  • Figure Matrix Questions
  • Coding and Decoding
  • Problem with Age Calculation
  • Decision Making
  • Inference
  • Analogy
  • Mirror Images
  • NonVerbal Series
  • Test of Direction Sense
  • Grouping Identical Figures
  • Alphabet Series
  • Number Ranking
  • Ven Diagram
  • Blood Relations
  • Arithmetical Reasoning

General Intelligence

  • Cubes and Dice
  • Figurative Classification
  • Classification
  • Analogies
  • Blood Relations
  • Arrangements
  • Number Ranking
  • Logical Venn Diagrams
  • Number Series
  • Figural Pattern
  • Number, Ranking & Time Sequence
  • Venn diagrams
  • Non-Verbal Series
  • Coding-Decoding
  • Arithmetical Reasoning
  • Directions
  • Mathematical Operations

General English

  • Active & Passive Voice
  • Idioms & Phrases
  • Vocabulary
  • One Word Substitution
  • Comprehension
  • Antonyms
  • Tenses
  • Transformation of Sentences
  • Fill in the Blanks
  • Direct & Indirect Speech etc
  • Synonyms

General Awareness

  • Important Dates
  • Music & Literature
  • National and International current affairs
  • Scientific observations
  • Political Science
  • Economic problems in India
  • World organizations
  • Famous Places in India
  • Books and Authors
  • Countries and Capitals
  • About India and its neighboring countries
  • Science and innovations
  • New inventions
  • Indian Culture
  • Geography of India
  • National Dance

Numerical Aptitude

  • Compound interest
  • Percentages
  • Factoring
  • Market price, Cash price & Expenditure problems.
  • Mensuration formulas
  • Numerical problems
  • Time & Work, Speed & Distance problems
  • Fraction, Ratios, Average & Volume
  • Simple interest

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

tags: army HQ western command group c, HQ western command recruitment 2022, Sarkari result, HQ western command official website,  HQ south western command.

 

 

17 April 2022 Current Affairs

0
17 April 2022 Current Affairs
17 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 17 April 2022 

Ques 1. Who has been appointed as the head of the National Commission for Minorities?
Ans. Iqbal Singh Lalpura

Ques 2. ‘Neptune Missile System’, which was in the news, is associated with which country?
Ans. Ukraine

Ques 3. Where was the first Khelo India National Ranking Women’s Archery tournament held?
Ans. Jamshedpur

Ques 4. In which city in Australia will the 2026 Commonwealth Games be held?
Ans. Victoria

Ques 5. Who has been appointed as the member board representative of the International Cricket Council Cricket Committee?
Ans. Jay Shah

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

Largest State in India

0
Largest State in India
Largest State in India

Largest State in India

Largest State in India: भारत में कुल 28 राज्य और 8 केंद्र शासित प्रदेश हैं। क्षेत्रफल की दृष्टि से राजस्थान भारत का सबसे बड़ा राज्य है जबकि गोवा भारत का सबसे छोटा राज्य है।

लद्दाख भारत का सबसे बड़ा केंद्र शासित प्रदेश है और लक्षद्वीप क्षेत्रफल की दृष्टि से भारत का सबसे छोटा केंद्र शासित प्रदेश है।

List Of The Largest State & Union Territories in India

28 States

S.no. State Name Area in KM2 Population
1 Andhra Pradesh 160,205 49,577,103
2. Arunachal Pradesh 83,743 1,383,727
3. Assam Northeastern 78,438 31,205,576
4. Bihar 94,163 104,099,452
5. Chhattisgarh 135,191 25,545,198
6. Gujarat 196,024 60,439,692
7. Goa 3,702 1,458,545
8. Himachal Pradesh 55,673 6,864,602
9. Haryana 44,212 25,351,462
10. Jharkhand 79,714 32,988,134
11. Kerala 38,863 33,406,061
12. Karnataka 191,791 61,095,297
13. Maharashtra 307,713 112,374,333
14. Madhya Pradesh 308,252 72,626,809
15. Manipur 22,327 2,570,390
16. Mizoram 21,081 1,097,206
17. Meghalaya 22,429 2,966,889
18. Nagaland 16,579 1,978,502
19. Odisha 155,707 41,974,219
20. Punjab 50,362 27,743,338
21. Rajasthan 342,239 68,548,437
22. Sikkim 7,096 610,577
23. Telangana 112,077 35,003,674
24. Tamil Nadu 130,058 72,147,030
25. Tripura 10,486 3,673,917
26. Uttar Pradesh 240,928 199,812,341
27. Uttarakhand 53,483 10,086,292
28. West Bengal 88,752 91,276,115

 

8 Union Territories

S.no. Union Territories Area in KM2 Population
1. Andaman and Nicobar Islands 8,249 380,581
2. Chandigarh 114 1,055,450
3. Daman and Diu and Dadra and Nagar Haveli 603 585,764
4. Delhi 1,483 16,787,941
5. Jammu and Kashmir 42,241 12,267,032
6. Ladakh 59,146 274,000
7. Lakshadweep 32 64,473
8. Puducherry 479 1,247,953

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: smallest state in India, largest state in India by area, second largest state in India by area.

16 April 2022 Current Affairs

0
16 April 2022 Current Affairs
16 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 16 April 2022 

Ques 1. Who has launched the Amrit Samagam, the summit of the country’s tourism and cultural ministers?
Ans. Amit Shah

Ques 2. Who has approved a $Two million loan to support urban development in Nagaland?
Ans. Asian Development Bank

Ques 3. Where has the 5-day Madhavpur Ghed Mela been inaugurated?
Ans. Porbandar

Ques 4. The experts of which institute have confirmed the finding of microplastic in the Kaveri river?
Ans. Indian Institute of Science (IISc), Bangalore

Ques 5. Which Kingdom Kangra tea will get a GI tag from European Commission?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. Who has won the EY Entrepreneur of the Year Award 2021?
Ans. Falguni Nair

Ques 7. Who has been honored with the Fifty-Six Jnanpith Award?
Ans. Sapphire Phukan

Ques 8. ‘Shiva Kumar Subramaniam’ has passed away, who was he?
Ans. actor

Ques 9. When is World Chagas Disease Day observed?
Ans. 14th April

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

VMC Syllabus 2022

0
VMC Syllabus 2022
VMC Syllabus 2022

VMC Syllabus 2022

In this post, we are sharing the VMC Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about Vadodara Municipal Corporation Syllabus 2022  recruitment.

VMC 2022: Exam Pattern

S.No.  Subject Name Marks
1. General Knowledge, Indian constitution, Current Affairs, Culture & History of Gujarati 25 Marks
2. Knowledge Of Computer 25 Marks
3. Gujarati & English language 20 Marks
4. Aptitude & Logical Reasoning 30 Marks
Total Marks 100 Marks

 

Important Points

  • Time Duration: 90 Minutes
  • No Negative Marking
  • Exam Language: Gujarati

Vadodara Municipal Corporation 2022: Syllabus

Current Affairs

  • Sports & General
  • Finance
  • Science & Technology
  • Environment
  • Economy
  • Books & Authors
  • Capitals & Currencies
  • Awards
  • Obituary
  • Festivity
  • International Affairs
  • Talkies
  • Current Ministers & Governors
  • Business
  • Indian Financial System
  • Banking
  • Current Events
  • Education
  • Summits & Conferences
  • Abbreviations and Economic Terminologies
  • Government Schemes
  • Politics

General Knowledge

  • Indian National Movement
  • Books and Authors
  • Awards and Honors
  • Capitals of India
  • Science – Inventions & Discoveries
  • Indian History
  • Abbreviations
  • Budget and Five Year Plans
  • Countries and Capitals
  • International and National Organizations
  • General Policy
  • Sports
  • Current Affairs – National and International
  • Important Days
  • Science and Technology
  • Indian Economy

Knowledge of Computer

  • MS Visio and MS Excel
  • Introduction to Computer Science
  • Microsoft Outlook
  • Boolean Algebra
  • MS Word, Microsoft OneNote
  • Computer Networks
  • Microsoft Access
  • PC Software and Office Automation
  • Database Management System
  • Data Structures
  • MS PowerPoint
  • Emerging Technologies and Web Publishing
  • The Internet
  • MS Project, Microsoft Publisher
  • Workplace Productivity Tools

English

  • Error Correction
  • Joining Sentences
  • Spotting Errors
  • Error Correction
  • Antonyms
  • Sentence Arrangement
  • Prepositions
  • Spelling Test
  • Active and Passive Voice
  • Synonyms
  • Passage Completion
  • Sentence
  • Completion
  • Sentence Improvement
  • Transformation
  • Para Completion
  • Substitution
  • Fill in the blanks
  • Substitution

Gujarati

  • Prepositions
  • Conjunctions and Question tag
  • Articles
  • Vocabulary
  • Pronouns
  • Adjectives
  • Common errors in usage
  • Model auxiliaries
  • Usage of the can may should etc
  • Antonyms
  • Active and passive voice
  • A degree of adjectives
  • English Language

Logical Reasoning

  • Figural Classification
  • Non-Verbal Test
  • Discrimination
  • Space Visualization
  • Problem Solving
  • Visual Memory
  • Number series
  • Symbolic/ Number Classification
  • Analytical Reasoning
  • Coding-Decoding
  • Letter series
  • Arithmetical Number Series
  • Relationship Concepts
  • Semantic Analogy
  • Clocks
  • Similarities
  • Shapes and Mirror
  • Arithmetical Reasoning
  • Venn diagrams
  • Odd man out

Aptitude

  • Problems on Numbers
  • Simple Interest
  • Quadratic Equations
  • Areas
  • Probability
  • Races and Games
  • Numbers and Ages
  • Averages
  • Mensuration
  • Profit and Loss
  • Simple Equations
  • Compound Interest
  • Pipes and Cisterns
  • Indices and Surds
  • Volumes
  • Permutations and Combinations
  • Time and Distance
  • Ratio and Proportion
  • Percentages
  • Simplification and Approximation
  • Mixtures and Allegations
  • Odd Man Out
  • Problems with LCM and HCF
  • Time and Work Partnership
  • Problems on Trains
  • Boats and Streams

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags:  VMC junior clerk syllabus 2022 pdf download, VMC exam syllabus 2021, VMC clerk syllabus 2022, VMC junior clerk 2022 exam date, VMC junior clerk syllabus pdf, www.vmc.gov.in 2022.

15 April 2022 Current Affairs

0
15 April 2022 Current Affairs
15 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 April 2022 

Ques 1. Where will India’s tallest medical tower be built?
Ans. Jaipur

Ques 2. Made India’s first indigenous polycentric prosthetic knee.
Ans. IIT Madras

Ques 3. Who has won the 11th Delhi Golf Club Ladies Open Amateur Golf Championship?
Ans. Riya Jadon

Ques 4. When is International Turban Day celebrated?
Ans. 13th April

Ques 5. Which Nation has successfully test-fired Shaheen Three missile?
Ans. Pakistan

Ques 6. When is Siachen Day celebrated?
Ans. On 13th April 2022

Ques 7. Who has won the prestigious O Henry Prize?
Ans. Amar Mitra

Ques 8. Which Nation has become the first to give legal authority to animals?
Ans. Ecuador

Ques 9. According to a recent report, which Kingdom has had the highest incidence of forest fires in the last two decades?
Ans. Mizoram

Ques 10. Who has been appointed as the chief coordinator of India’s G20?
Ans. Harshvardhan Shringla

Ques 11. Who has chaired the 20th meeting of NTCA?
Ans. Bhupendra Yadav

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs