28 April 2022 Current Affairs

0
56
28 April 2022 Current Affairs
28 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 28 April 2022

Ques 1. Which billionaire has signed a deal to buy global micro-blogging platform Twitter?
Ans. Elon Musk

Ques 2. Which bank has been fined Rs 12 lakh by RBI?
Ans. Rajkot Nagarik Sahakari Bank

Ques 3. ‘Trilateral Development Corporation Fund’ is a new diplomatic initiative of which country?
Ans. India

Ques 4. With which state government has the Punjab state government entered into a knowledge-sharing agreement?
Ans. Delhi

Ques 5. Where was the Scorpion class submarine ‘Vagshir’ inaugurated?
Ans. Mumbai

Ques 6. What is the rank of India in SIPRI data on global military expenditure in 2021?
Ans. third

Ques 7. Who has won the gold medal in swimming at Khelo India Games?
Ans. Aryan Panchal

Ques 8. Wimbledon has banned the players of Russia and which Nation from participating in the 2022 edition?
Ans. Belarus

Ques 9. Which state has become the first state in the country to launch a digital ticketing system equipped bus service?
Ans. Maharashtra

Ques 10. When is ‘World Earth Day celebrated?
Ans. 22 April

Ques 11. Which Nation city Mexico has been named the World Book Capital for the year 2022 by UNESCO Director-General Audrey Azoulay?
Ans. Guadalajara

Ques 12. Which country has set the Guinness record for hoisting the most flags?
Ans. North India

Ques 13. Where has the three-day Smart Urbanization, Smart Cities conference started?
Ans. face

Ques 14. Which country has been named as the Guest of Honor Country at the Paris Book Festival 2022 to be held from April 21 to April 24, 2022?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here