25 April 2022 Current Affairs

0
103
25 April 2022 Current Affairs
25 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

25 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 25 April 2022 

Ques 1. Who has been appointed as the Principal Scientific Advisor of India?
Ans. Ajay Kumar Sood

Ques 2. Which country has suspended agricultural imports from India?
Ans. Indonesia

Ques 3. India’s first indigenously developed flying trainer successfully completed the sea-level test in Puducherry. What is his name?
Ans. goose-ng

Ques 4. What is the name of the joint military training exercise between the Indian Army and Uzbekistan that began in March 2022 at Yangyarik?
Ans. dusty

Ques 5. Who is the chairman of its Regulatory Benefits and Technology Solutions Advisory Committee constituted by SEBI?
Ans. Sunil Bajpayee

Ques 6. When is National Panchayat Day celebrated?
Ans. April 24

Ques 7. Who has been appointed as the Global Peace Ambassador?
Ans. Babita Singh

Ques 8. Which Nation fast bowler ‘Hamish Bennett has retired from all forms of cricket?
Ans. New Zealand

Ques 9. Which social networking website recently banned advertisements that contradict science on climate change?
Ans. Twitter

Ques 10. Which country has test-fired the world’s most powerful nuclear-capable intercontinental ballistic missile RS-28 SAR-MAT?
Ans. Russia

Ques 11. Vice President of India M. Venkaiah Naidu will launch the 2nd ‘Khelo India University Games 2021’ at which stadium in Bengaluru on 24 April 2022?
Ans. Sri Kanteerva Indoor Stadium

Ques 12. India and which Nation have announced the decision to set up a Virtual Network Center on Quantum Computing?
Ans. Finland

Ques 13. In Mongolia Asian Wrestling Championship 2022, Gaurav Baliyan won which medal after losing to an Iranian wrestler in B 79 kg weight category?
Ans. silver

Ques 14. BRO will build the world’s tallest tunnel connecting Ladakh with which Kingdom?
Ans. Himachal Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here