27 April 2022 Current Affairs

0
47
27 April 2022 Current Affairs
27 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 April 2022 

Ques 1. Which Kingdom government presented the ‘Children’s Budget’ for the first time as part of its annual financial plan?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 2. In this state, Khongjom Day is celebrated in the Khongjom War Memorial Complex.
Ans. Manipur

Ques 3. Who has been appointed as Director and CFO by ONGC?
Ans. pomila Jaspal

Ques 4. When is International Representative’s Day celebrated?
Ans. 25 April 2022

Ques 5. Which fort is known as Sirmaur of Jagiri Forts?
Ans. Kuchaman Fort

Ques 6. Which Kingdom has become the first state in India to start a digital ticketing system equipped bus service?
Ans. Maharashtra

Ques 7. Jahangiri Mahal is located at-
Ans. Agra Fort

Ques 8. Who has acquired Twitter for 44 billion dollars?
Ans. Elon Musk

Ques 9. When is National Civil Services Day celebrated?
Ans. April 21

Ques 10. When is World Intellectual Property Day observed?
Ans. 26 April

Ques 11. Where has the ‘Guruji Student Credit Card Scheme’ started?
Ans. Jharkhand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here