29 April 2022 Current Affairs

0
65
29 April 2022 Current Affairs
29 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

29 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 April 2022 

Ques 1. Which institute organized the national level workshop on “Innovative Agriculture”?
Ministry of Agriculture and Farmers Welfare
Ans. NITI Aayog

Ques 2. Which village has become India’s first carbon-neutral panchayat?
Ans. Palli village, Jammu and Kashmir

Ques 3. Which Indian state has recently signed MoU for the development of seven ropeway projects?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 4. Which government will be celebrating Minority Rights Day on 18th December?
Ans. Tamil Nadu

Ques 5. Which country has the Kerala government signed an agreement for the Cosmos Malabarikas project?
Ans. Netherlands

Ques 6. Prasar Bharati has recently signed an MoU with the public broadcaster of which country for cooperation in the field of broadcasting?
Ans. Argentina

Ques 7. When is ‘World Book and Copyright Day observed?
Ans. 23 April

Ques 8. Which country’s former President Mwai Kibaki has passed away recently at the age of 90?
Ans. Kenya

Ques 9. Which company has recently appointed Visakha Mulay as the next Chief Executive Officer?
Ans. Aditya Birla Capital

Ques 10. On which bank has the ‘RBI’ imposed a monetary penalty of Rs 36 lakh?
Ans. Central Bank of India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here