01 May 2022 Current Affairs

0
217
01 May 2022 Current Affairs
01 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 May 2022 

Ques 1. The Chief Minister of which Kingdom has asked all the ministers and public servants to declare their assets?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 2. “Special 301 Report”, which was in news recently, has been released by which country?
Ans. USA

Ques 3. India and which Nation have recently signed the Renewable Energy Transfer Project?
Ans. Maldives

Ques 4. Which has become the first airline in the Nation to land an aircraft using the indigenous navigation system ‘Gagan’?
Ans. Indigo airline

Ques 5. Who has recently organized a national-level workshop on “Innovative Agriculture” in New Delhi?
Ans. NITI Aayog

Ques 6. How many medals have been won by India in the 35th edition of the Asian Wrestling Championship 2022?
Ans. 17 medals

Ques 7. When is ‘World Stationery Day 2022’ celebrated?
Ans. April 27

Ques 8. The United States Commission on National Religious Freedom has recommended which country to be designated as a Country of Special Concern?
Ans. India

Ques 9. Who launched the mandate document of the National Curriculum Framework?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 10. Which state’s Jamtara district has become the only district in India to have community libraries in all gram panchayats?
Ans. Jharkhand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here