30 April 2022 Current Affairs

0
67
30 April 2022 Current Affairs
30 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

30 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 30 April 2022 

Ques 1. Where is ‘DefConnect 2.0’ organized?
Ans. New Delhi

Ques 2. When is World Stationery Day celebrated?
Ans. 27 April

Ques 3. Which Union Ministry launched the commemorative program – “Enterprise India”?
Ans. MSME Ministry

Ques 4. Who are the beneficiaries of the ‘PM Swanidhi’ scheme?
Ans. street vendors

Ques 5. Elvera Brito has passed away, she was related to which sport.
Ans. Former captain of Indian women’s hockey team

Ques 6. India has recently opened its new mission in which the European Nation?
Ans. Lithuania

Ques 7. Netflix India has recently released the “Women Transformation-Makers Video Series” in collaboration with which ministry?
Ans. Ministry of Information and Broadcasting

Ques 8. Dhanlaxmi Bank has tied up with (CBIC) Central Board of Indirect Taxes and Customs and with whom for tax collection?
Ans. CBDT

Ques 9. Who has won the ‘Women International Master’ criteria?
Ans. Tarini Goyal

Ques 10. Which space agency has released an equity action plan aimed at making space more accessible?
Ans. NASA

Ques 11. For how many days the Prime Minister’s Garib Kalyan Package has been extended?
Ans. 180

Ques 12. Which country has recently announced plans to develop “Battery Passport” by a group of companies in the automotive industry?
Ans. Germany

Ques 13. Where has Prime Minister Modi started the Rs 20000 crore project?
Ans. Jammu Kashmir

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here