26 April 2022 Current Affairs

0
80
26 April 2022 Current Affairs
26 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

26 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 26 April 2022 

Ques 1. When is World Book and Copyright Day celebrated?
Ans. 23 April 2022

Ques 2. Who has been appointed as the new Vice-Chairman of NITI Aayog (in April 2022)?
Ans. Suman’s Berry

Ques 3. To whom has POSOCO tied up for research?
Ans. IIT Delhi

Ques 4. In which Town did NSA Ajit Doval’ has inaugurated the 10-day National Cyber ​​Security Incident Response Exercise?
Ans. New Delhi

Ques 5. Which is the first vaccine to be given emergency use authorization in India for children aged 5 to 12 years?
Ans. Corbewax

Ques 6. When is World Malaria Day observed?
Ans. 25 April

Ques 7. Who has been appointed as the brand ambassador of the Karnataka Brain Health Initiative?
Ans. Robin Uthappa

Ques 8. Which state government has tied up with NIXI – CSC Data Services Center to set up an International Debt Centre?
Ans. Tripura

Ques 9. In which city the first Incredible India International Cruise Conference-2022 has been held?
Ans. Mumbai

Ques 10. Who has started the scheme named ‘Poison Pill’?
Ans. Twitter

Ques 11. Which has become the first state in the Nation to get L Route Server?
Ans. Rajasthan

Ques 12. The Wisden Almanack has named Rohit Sharma and which player among the “Five Best Cricketers of the Year” for the year 2022?
Ans. Jasprit Bumrah

Ques 13. Where has the Senior Asia Wrestling Championship started?
Ans. Mongolia

Ques 14. Patrick Achi has recently been re-appointed as the Prime Minister of which Nation?
Ans. ivory coast

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here