Wednesday, October 22, 2025
Home Blog Page 145

Indian Coast Guard Recruitment 2022

0
Indian Coast Guard Recruitment 2022
Indian Coast Guard Recruitment 2022

Indian Coast Guard Recruitment 2022

Indian Coast Guard Recruitment 2022: Indian Coast Guard released the post of Junior Technical Associate. There is a total of 01 Vacancies. Some essential points are Given below read it.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 18 June 2022
  • Date Of End: 18 July 2022

Total Vacancies:-

  • 01 Vacancies

Indian Coast Guard Vacancies 2022: Selection Process

  1. Shortlist
  2. Document Verification

Age Limit:-

  • Maximum Age= 25 Year

Pay Scale:-

  • Pay Salary (Per Month)= Rs.19900-63500/-

Qualification:-

  • 10th passed
  • ITI

Job Location: 

  • Gujarat

Application Fees:

  • General Category: No Fees
  • SC/ ST/ OBC: No Fees

Who Can Apply:

  • All over India Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Graduate Mark Sheet
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card, Passport

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Indian coast guard Vacancies 2022

28 June 2022 Current Affairs

0
28 June 2022 Current Affairs
28 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 June 2022 

Ques 1. Where has the 17th school entrance festival started?
Ans. In Gujarat

Ques 2. Which social network and UN women have signed a deal to promote women’s employment?
Ans. LinkedIn

Ques 3. To which country is the Nuri Rocket related to the discussion?
Ans. South Korea

Ques 4. The World Bank has approved a Rs 1,000 crore project to take rainfed farming to new heights in the hilly regions of which Kingdom?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. The ‘India Drone Festival 2022’ is a two-day event held on May 27 and 28. Who has inaugurated India’s biggest drone festival?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. Under which scheme India’s first private train service has been flagged off?
Ans. Bharat Gaurav Scheme

Ques 7. The Central Government has announced the formation of the Cotton Council of India under the chairmanship of the renowned veteran cotton man. What is the name of the famous veteran cotton man?
Ans. Suresh Kotak

Ques 8. Where has the ‘Mukhyamantri Matrishakti Yojana’ been launched?
Ans. Gujarat

Ques 9. Who is to become India’s first K-pop star.
Ans. Shreya Lenka

Ques 10. Which organization has released the ‘2022 Global Trends Report’?
Ans. UNHRC

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

ESIC Delhi Faculty Recruitment 2022

0
ESIC Delhi Faculty Recruitment 2022
ESIC Delhi Faculty Recruitment 2022

ESIC Delhi Faculty Recruitment 2022

ESIC Delhi Faculty Recruitment 2022: Employee State Insurance Corporation Delhi released the Teaching Faculty (Assistant Professor) posts. There is a total of 491 Vacancies. Some essential points are Given below Read it.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 23 June 2022
  • Date Of End: 18 July 2022

Total Vacancies:-

  • 491 Vacancies

ESIC Delhi Faculty Vacancies 2022: Selection Process

  1. Interview

Age Limit:-

  • Maximum Age= 40 Year

Pay Scale:-

  • Salary: Rs. 67700- 208700-/

Qualification:-

  • MDS, MD, Ph.d.
  • PG, Master’s Degree, DNB
  • Check Offical Notification

Job Location: 

  • Delhi

Who Can Apply:

  • Delhi State Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Graduate Mark Sheet
  • Signature
  • Identity Document= Pan Card, Passport, Aadhar Card, 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: www.esic.nic.in recruitment 2022, esic recruitment 2022 notification pdf, esic recruitment 2022 syllabus, esic result 2022, esic mts result 2022, esic udc result 2022, www.esic.nic.in recruitment 2021, www.esic.nic.in recruitment 2021 staff nurse

27 June 2022 Current Affairs

0
27 June 2022 Current Affairs
27 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 June 2022 

Ques 1. Which Kingdom Chief Minister Bhupendra Patel has launched the 17th ‘Shala Praveshotsav’?
Ans. Gujarat

Ques 2. Who will host G20 2023?
Ans. Kashmir, India

Ques 3. What is the position of the Indian men’s football team in the latest FIFA World Rankings?
Ans. 104th place

Ques 4. The former deputy governor of which bank S.S. Mundra has been appointed as the chairman of BSE, the world’s largest stock exchange.
Ans. Reserve Bank of India

Ques 5. What is the rank of the Indian football team in the current FIFA rankings?
Ans. 104th

Ques 6. Which government has recently banned the entry of medium and heavy vehicles?
Ans. Delhi Government

Ques 7. Who has been appointed as the President of COAI?
Ans. Pramod K Mittal

Ques 8. Integrated drone manufacturer and India-based drone-as-a-service Garuda Aerospace will set up its first aerospace plant in which country?
Ans. Malaysia

Ques 9. Who has topped in terms of the outstanding portfolio of ‘MFL’?
Ans. Tamil Nadu

Ques 10. Report of the World Gold Council (WGC); What is the rank of India in global gold recycling?
Ans. fourth

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

Indian Bank SO Syllabus 2022

0
Indian Bank SO Syllabus 2022
Indian Bank SO Syllabus 2022

Indian Bank SO Syllabus 2022

In this post, we are sharing the Indian Bank SO Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about the Indian Bank Specialist Officer Syllabus 2022 recruitment.

Indian Bank SO 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question No. Of Marks
1. English Language 20 Question 20 Marks
2. General Awareness Related Banking Sector 20 Question 20 Marks
3. Professional Knowledge 40 Question 40 Marks
Total 100 Question 100 Marks

 

Important Points

  • Time Duration: 120 Minutes
  • Negative Marking: 1/4 Marks

IB Specialist Officer 2022: Syllabus

English Language

  • Error Correction
  • Spotting Errors
  • Reading Comprehension
  • Idioms and Phrases
  • Spelling Test
  • Para Completion
  • Joining Sentences
  • Passage Completion
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Substitution
  • Transformation
  • Antonyms
  • Sentence completion
  • Active & Passive Voice

General Awareness

  • National Income & public finance
  • Money Market in India
  • Types of Banks
  • RBI & its functions
  • Banking History
  • Inflation & Deflation
  • Capital Market in India
  • Income Topics
  • Types of Bank Accounts

Professional Language

  • Budgeting and Budgetary control
  • Overview of Cost Accounting
  • Cost Sheet and work Capital
  • Issues and Redemption of Debentures
  • Basic Accounting Concepts
  • Credit Officer Syllabus
  • Valuation of Goodwill and shares
  • Cash Flow statement

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags:  Indian bank so salary, Indian bank so professional knowledge syllabus, Indian bank so cut off marks, Indian bank so professional syllabus, Indian bank so syllabus in Hindi, Indian bank so cut off, Indian bank so syllabus for industrial development

26 June 2022 Current Affairs

0
26 June 2022 Current Affairs
26 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

26 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 26 June 2022 

Ques 1. Who became the new Chief Justice of Himachal?
Ans. Amjad Saeed

Ques 2. When is International Olympic Day celebrated?
Ans. 23rd June

Ques 3. Where will the 14th BRICS summit be held?
Ans. Beijing

Read Also: Current Affairs

Ques 4. Who Launched Home Automation Products?
Ans. Hogar Controls

Ques 5. Who has inaugurated Vanijya Bhawan and NIRYAT site?
Ans. Prime Minister Narendra Modi

Ques 6. Which nation has decided to remove the strict visa restrictions imposed on Indians in the Covid pandemic?
Ans. China

Ques 7. Where has the 26th Sindhu Darshan Yatra started?
Ans. Ladakh

Ques 8. NDA presidential election candidate Draupadi Murmu belongs to which tribe?
Ans. Santhal

Ques 9. Rumeli Dhar has retired from all forms of cricket, which country does she play for?
Ans. For India

Ques 10. Central Bureau of Communications was earlier known as__?
Ans. Bureau of Outreach and Communication

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

North Eastern Railway Recruitment 2022

0
North Eastern Railway Recruitment 2022
North Eastern Railway Recruitment 2022

North Eastern Railway Recruitment 2022

Indian Railway Recruitment 2022: North Eastern Railway released the post of Junior Technical Associate. There is a total of 20 Vacancies. Some essential points are Given below read it.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 24 June 2022
  • Date Of End: 05 July 2022

Total Vacancies:-

  • 20 Vacancies

North Eastern Railway Vacancies 2022: Selection Process

  1. Professional/ Personalities Test

Age Limit:-

  • Minimum Age= 18 Year
  • Maximum Age= 38 Year

Pay Scale:-

  • Pay Salary (Per Month)= Rs.50000/-

Qualification:-

  • Diploma
  • Degree

Job Location: 

  • Across India

Application Fees:

  • General Category: Rs. 500/-
  • SC/ ST/ OBC: Rs. 250/-

Who Can Apply:

  • All over India Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Graduate Mark Sheet
  • Signature
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card, Voter ID, Passport

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: www.ner.indianrailways.gov.in recruitment 2022, eastern railway recruitment 2022 official website, RRC ner recruitment 2022, near Gorakhpur

25 June 2022 Current Affairs

1
25 June 2022 Current Affairs
25 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

25 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 25 June 2022 

Ques 1. Who has been elected as the President of PCI?
Ans. Ranjana Prakash Desai

Ques 2. Which country has amended the minimum age for migrant domestic workers?
Ans. Sri Lanka

Ques 3. Which app has announced the National Writing Contest?
Ans. binge app

Ques 4. Who has inaugurated the Industrial Decarbonization Summit 2022?
Ans. Nitin Gadkari

Ques 5. In which country a floating city named Oceanic City is going to be set up?
Ans. South Korea

Read Also: Current Affairs

Ques 6. Where has a new species of bats living in bamboo been found?
Ans. Meghalaya

Ques 7. Russian enclave Kaliningrad, which was in news recently, is located in which sea?
Ans. Baltic Sea

Ques 8. What is the rank of India in Coursera Global Skills Report 2022 (Global Skills Report)?
Ans. 68th place

Ques 9. Which Kingdom government has signed a water cooperation agreement with Israel?
Ans. Haryana

Ques 10. Who has become the first woman president of the (FICA) Federation of International Cricketers Association?
Ans. Lisa Sthalekar

Ques 11. When is ‘Sustainable Gastronomy Day’ celebrated?
Ans. 18 June

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

24 June 2022 Current Affairs

1
24 June 2022 Current Affairs
24 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

24 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 24 June 2022 

Ques 1. Shinde Sambhaji Shivaji, Ujjwal Bhuyan, and Amjad Ahtesham Syed, who were in news, are associated with which profession?
Ans. judge

Ques 2. Jharkhand Governor Ramesh Bais has given assent to the proposal to appoint whom as the Vice-Chancellor of Ranchi University?
Ans. Ajit Kumar Sinha

Ques 3. Who has inaugurated the ‘Revolution Gatha’?
Ans. Narendra Modi

Ques 4. ‘Operation Sankalp’, which was in the news, is related to which armed force?
Ans. Indian Navy

Read Also: Current AFfairs

Ques 5. Which player won India’s first international medal in the 1km time trial event by winning a bronze medal in the Asian Track Cycling Championship?
Ans. Ronaldo Singh

Ques 6. The Chief Minister of which state has launched a pilot project ‘Sujal’ for water conservation?
Ans. Haryana

Ques 7. In which country will the ‘Racquetlon Tournament’ starting from 23rd to 29th August 2022 be held?
Ans. Australia

Ques 8. Where has the ‘Unmesh’ International Literature Festival started?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 9. Which Nation’s Khuvsgul Lake has been included in UNESCO’s World Network of Biosphere Reserves?
Ans. Malaysia

Ques 10. India’s first girl panchayat has been formed in five villages in which state?
Ans. Gujarat

Ques 11. Under which Article of the Indian Constitution the Inter-State Council was established?
Ans. Article 263

Ques 12. Who has inaugurated the first-ever SAI Squash Court at Major Dhyan Chand Stadium?
Ans. Anurag Thakur

Ques 13. Who has won the Under-17 Asian Championship?
Ans. Wrestling team of India

Ques 14. Which wildlife sanctuary is the location of India’s first dark sky reserve?
Ans. Changthang Wildlife Sanctuary

Ques 15. Which has become the largest state in the outstanding portfolio of microfinance loans?
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs