09 July 2022 Current Affairs

0
122
09 July 2022 Current Affairs
09 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 09 July 2022 

Ques 1. The Dr. Rajendra Prasad Memorial Award, which was announced recently, is related to which file?
Ans. public administration

Ques 2. Which edition of Start-up Ranking 2021 of Kingdom has been released by DPIIT recently?
Ans. fourth

Ques 3. Who has been given the additional charge of the Ministry of Steel?
Ans. Jyotiraditya Scindia

Ques 4. Which state government has opened the ‘Tea Hub’ facility?
Ans. Telangana

Ques 5. Who has been conferred with the Shiromani Award at the NRI World Summit 2022 in the United Kingdom recently?
Ans. Michelle Poonawalla

Ques 6. Who has inaugurated India’s first Animal Health Summit?
Ans. Purushottam Rupala

Ques 7. Where was the 11th World Urban Forum held?
Ans. Poland

Ques 8. Which city is the host of the ‘2022 Global Biodiversity Conference’?
Ans. bon

Ques 9. Which ministry will organize Hariyali Mahotsav?
Ans. Ministry of Environment

Ques 10. Which state has topped in the unemployment rate report released by the Center for Monitoring Indian Economy?
Ans. Haryana

Ques 11. Who has inked a long-term major sponsorship agreement with the Indian Olympic Association?
Ans. Adani Sportsline

Ques 12. Which company launched the ‘Startup School India (SSI)’ initiative?
Ans. Google

Ques 13. Who has become the first woman to be featured on the wall of former Chief Economists of the IMF?
Ans. Geeta Gopinath

Ques 14. Ilaiyaraaja, recently nominated to the Rajya Sabha, is an eminent figure in which field?
Ans. Music

Ques 15. What is the estimated share of electric two-wheeler in the Indian market in the financial year 2026-27?
Ans. 100%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here