08 July 2022 Current Affairs

0
43
08 July 2022 Current Affairs
08 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 08 July 2022 

Ques 1. Which institute has launched a portal named ‘Pariksha Sangam’?
Ans. CBSE

Ques 2. Rahul Narvekar has been elected as the youngest speaker of which Legislative Assembly?
Ans. Maharashtra Legislative Assembly

Ques 3. Ferdinance Marcos Jr. has become the new President of which nation?
Ans. Philippines

Ques 4. Which country has approved the production and sale of its first COVID vaccine ‘SkyCoVan’?
Ans. South Korea

Ques 5. Fields Medal, which was in news recently, is related to which field?
Ans. mathematics

Ques 6. Who has become the Force Commander of the United Nations Mission in South Sudan?
Ans. Lt Gen Mohan Subramaniam

Ques 7. Where has NTPC started India’s biggest floatable solar power project?
Ans. Telangana

Ques 8. Who has been honored with the “Ayurveda Ratna Award” by the United Kingdom (UK) Parliament?
Ans. Dr. Tanuja Nesari

Ques 9. Who is the name of America’s richest self-made Indian woman by Forbes?
Ans. Jayshree Ullal

Ques 10. Which state government has launched the ‘Single Use Plastic Buy Back Scheme’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. India Future Unicorn Index 2022 has been released by whom recently?
Ans. Hurun Research Institute

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here