04 July 2022 Current Affairs

0
44
04 July 2022 Current Affairs
04 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

04 July 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 04 July 2022 

Ques 1. Who has won the silver medal in Diamond League Meet?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 2. Which Kingdom government has launched “Nari Ko Naman Yojana”?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 3. Which Kingdom government has announced issuing the family card to every family?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Who has launched the RAMP scheme in the recently organized Entrepreneur India program?
Ans. Narendra Modi

Ques 5. Which nation has applied to become a member of the BRICS grouping of emerging countries?
Ans. Iran

Ques 6. Airtel Payments Bank has partnered with which bank to digitize the cash collection system in Tier III cities and semi-urban areas?
Ans. Axis Bank

Ques 7. When is World UFO Day celebrated?
Ans. 02 July

Ques 8. Which bank has launched ‘Campus Power’ for the student ecosystem?
Ans. ICICI Bank

Ques 9. Markets regulator Securities and Exchange Board of India (SEBI) has imposed a fine of Rs 7 crore on which stock exchange in the ‘dark fiber’ case?
Ans. National Stock Exchange of India Limited

Ques 10. What is the estimated percentage of India’s GDP for the financial year 2022-23.
Ans. 7.3 percent

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here