06 July 2022 Current Affairs

0
43
06 July 2022 Current Affairs
06 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 July 2022 

Ques 1. NASA has launched the first rocket from ‘Spaceport’ of which country?
Ans. Australia

Ques 2. Where NTPC has set up India’s largest floating solar power project.
Ans. Telangana

Ques 3. Who has become the youngest assembly speaker of the country?
Ans. Rahul Narvekar (Maharashtra)

Ques 4. ‘Alluri Sitarama Raju’ was the freedom fighter of which present kingdom?
Ans. Andra Pradesh

Ques 5. Who has become the brand ambassador of PokerBaazi?
Ans. Shahid Kapoor

Ques 6. Which technology company has been honored with the Microsoft Partner of the Year Awards 2022?
Ans. HCL Technologies

Ques 7. Who has been given the Ayurveda Ratna Award?
Ans. Tanuja Nesari (UK)

Ques 8. Where was the Fourth Synergy Conference held between the Indian Army and Defense Accounts Department?
Ans. New Delhi

Ques 9. Which state topped in the recently released Start-up Ranking 2021?
Ans. Gujarat

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here