Tuesday, October 21, 2025
Home Blog Page 141

RPSC Senior Physical Education Teacher Recruitment 2022

0
RPSC Senior Physical Education Teacher Recruitment 2022
RPSC Senior Physical Education Teacher Recruitment 2022

RPSC Senior Physical Education Teacher Recruitment 2022

RPSC Senior Physical Education Teacher Recruitment 2022: Rajasthan Public Service Commission released the post of Senior Physical Education Teacher. There is a total of 461 Vacancies. Some Important points are Given below read it.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 15 July 2022
  • Date Of End: 13 August 2022

Total Vacancies:-

  • 461 Vacancies

RPSC Senior Physical Education Teacher Vacancies 2022: Selection Process

  1. Written Exam
  2. Document Verification
  3. Selection

Age Limit:-

  • Minimum Age= 18 Year
  • Maximum Age= 40 Year

Pay Scale:-

  • Pay Salary= Level 11

Qualification:-

  • Bachelor in Physics Education
  • B.P.ED Degree
  • Check Offical Notification

Job Location: 

  • Rajasthan

Application Fees:

  • General/OBC Candidates: Rs.350/-
  • ST/SC/Women:  Rs.150/-

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Graduate Mark Sheet
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: RPSC physical education teacher vacancy, Sarkari result, teacher recruitment 2021.

21 July 2022 Current Affairs

0
21 July 2022 Current Affairs
21 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 21 July 2022 

Ques 1. Bharti Airtel has recently allotted 1.2% equity shares for USD 1 billion to which company?
Ans. Google

Ques 2. Janhvi Dangeti of which Kingdom has become the youngest analog astronaut of AATC?
Ans. Andra Pradesh

Ques 3. Who is the Vice Presidential candidate of NDA?
Ans. Jagdeep Dhankhar

Ques 4. Which town of India will be declared the first “Cultural and Tourism Capital” of the Shanghai Cooperation Organisation?
Ans. Varanasi

Ques 5. India has become which nation to be included in Interpol’s child sexual abuse database?
Ans. 68th

Ques 6. Bhupinder Singh has passed away, who was he?
Ans. Famous Ghazal singer

Ques 7. Who has recently taken over as the Director of REC Limited?
Ans. VK Singh

Ques 8. Which government has launched the “Aviation Passenger Charter”?
Ans. British Government

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

NPCIL Apprentice Recruitment 2022

0
NPCIL Apprentice Recruitment 2022
NPCIL Apprentice Recruitment 2022

NPCIL Apprentice Recruitment 2022

NPCIL Apprentice Recruitment 2022: Nuclear Power Corporation Of India Limited released Trade Apprentice ( Electrician, Fitter, Electronic Mechanic). There is a total of 75 Vacancies. Some essential points are given below.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 19 July 2022
  • Date Of End: 31 July 2022

Total Vacancies:-

  • 75 Vacancies

NPCIL Apprentice Vacancies 2022: Selection Process

  1. ITI Percentage Based

Age Limit:-

  • Minimum Age= 14 Year
  • Maximum Age= 24 Year

Pay Scale:-

  • Salary: Rs. 7700-8855/-

Qualification:-

  • 10th Passed
  • ITI
  • Check Offical Notification

Job Location: 

  • All India

Who Can Apply:

  • All India Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo, Signature
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Graduate Mark Sheet
  • Identity Document= Pan Card, Aadhar Card

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: NPCIL recruitment 2022, NPCIL recruitment 2022 notification, NPCIL recruitment 2022 exam date, NPCIL recruitment through gate 2022, NPCIL iti recruitment 2022, NPCIL shortlisted candidates 2022, NPCIL engineer recruitment 2022, NPCIL rawatbhata

20 July 2022 Current Affairs

0
20 July 2022 Current Affairs
20 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 20 July 2022 

Ques 1. What is India’s GDP growth forecast percentage for the financial year 2022 – 2023?
Ans. 7.3%

Ques 2. The Indian Olympic Association has announced how many members Indian T at the Commonwealth Games in Birmingham, United Kingdom.
Ans. 322 members

Ques 3. Who has won the men’s singles title at the Singapore Open 2022 badminton?
Ans. Anthony Sinisuka Ginting

Ques 4. Where was AI Center for Excellence launched by IAF?
Ans. New Delhi

Ques 5. Where has the “Census Data Workstation” been inaugurated?
Ans. IIT Delhi

Ques 6. Which Indian player won the title of the ‘Singapore Open 2022’ championship?
Ans. PV Sindhu

Ques 7. Who has won the 2022 Wimbledon Men’s Open title?
Ans. Novak Djokovic

Ques 8. Which Indian has won the 41st Vila de Benasque International Chess Open?
Ans. Arvind Chidambaram

Ques 9. Who has been appointed as the Managing Director and CEO of the National Stock Exchange (NSE)?
Ans. Ashish Kumar Chauhan

Ques 10. With whom will the Coffee Board collaborate to develop climate-resistant varieties?
Ans. ISRO

Ques 11. Nirmal Singh Kahlon has passed away, who was he?
Ans. Former Speaker of Punjab

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

19 July 2022 Current Affairs

0
19 July 2022 Current Affairs
19 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

19 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 July 2022 

Ques 1. India team captain Rohit Sharma has become the first captain in cricket history to win how many consecutive T20 matches?
Ans. 13 T20 matches

Ques 2. Which state has become the first state in the country to implement NEP at the pre-primary level?
Ans. Uttarakhand

Ques 3. Who has become the first bowler to bowl 500 dot balls in T20 history?
Ans. Bhuvneshwar Kumar

Ques 4. When is World Youth Skills Day celebrated?
Ans. 15th July

Ques 5. Former chairman of which company ‘BK Singhal’ passed away
Ans. BSNL

Ques 6. CRISIL has estimated the GDP of India for the financial year 2022-23.
Ans. 7.3 percent

Ques 7. Which city has been named the first “Cultural and Tourism Capital” of the Shanghai Cooperation Organisation?
Ans. Varanasi

Ques 8. In which state has the e-FIR service been launched?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Which government organization has announced the winners of the 2022 Field Medal?
Ans. International Mathematical Union

Ques 10. When is International Nelson Mandela Day celebrated?
Ans. Every year on the 18th of July

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

Odisha High Court Recruitment 2022

0
Odisha High Court Recruitment 2022
Odisha High Court Recruitment 2022

Odisha High Court Recruitment 2022

Odisha High Court Recruitment 2022: Odisha High Court released the post of Junior Stenographer. There is a total of 22 Vacancies. Some Important points are Given below read it.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 18 July 2022
  • Date Of End: 12 August 2022

Total Vacancies:-

  • 22 Vacancies

Odisha High Court Vacancies 2022: Selection Process

  1. English Test
  2. Computer Application Test
  3. Skill Test

Age Limit:-

  • Minimum Age= 21 Year
  • Maximum Age= 32 Year

Pay Scale:-

  • Pay Salary (Per Month)= Rs. 25500-81100/-

Qualification:-

  • Bachelor’s Degree

Job Location: 

  • Odisha

Application Fees:

  • General/OBC Candidates: Rs.500/-
  • ST/SC/Women: No Fees

Who Can Apply:

  • Odisha State Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Graduate Mark Sheet
  • Identity Document= Aadhar Card, Voter ID

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Read Also: Indian Navy Recruitment 2002

Tags: Orissa high court peon recruitment, high court notification today, Odisha high court case status, Orissa high court ASO recruitment 2021, Orissa high court cause list.

18 July 2022 Current Affairs

0
18 July 2022 Current Affairs
18 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 July 2022 

Ques 1. Which Kingdom will invest Rs 300 crore in early childhood education programs?
Ans. Meghalaya

Ques 2. Telecom operator Bharti Airtel has allotted more than 7.1 crore equity shares to which company for Rs 734?
Ans. Google

Ques 3. When is National Fish Farmers Day celebrated?
Ans. 10 July

Ques 4. When is the Seventh anniversary of the Skill India Mission celebrated?
Ans. 15th July

Ques 5. Which general insurance company has launched Cyber ​​Waltage Insurance Plan?
Ans. SBI General Insurance

Ques 6. When is World Youth Skills Day celebrated?
Ans. 15th July

Ques 7. Which online platform has recently launched “Unmanufactured Feature”?
Ans. Twitter

Ques 8. Which country’s government has declared a state of emergency in the five northern regions around the Po river in view of the severe drought?
Ans. Italy

Ques 9. Who has received the Mother Teresa Memorial Award?
Ans. Dia Mirza and Afroz Shah

Ques 10. Which has become the first kingdom to connect one district product with ONDC?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

NABARD Recruitment 2022

0
NABARD Recruitment 2022
NABARD Recruitment 2022

NABARD Recruitment 2022

NABARD Recruitment 2022: National Bank for Agriculture and Rural Development released the Assistant Manager posts. There is a total of 170 Vacancies. Some essential points are given below.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 18 July 2022
  • Date Of End: 07 August 2022

Total Vacancies:-

  • 170 Vacancies

NABARD Vacancies 2022: Selection Process

  1. Written Test
  2. interview

Age Limit:-

  • Minimum Age= 21 Year
  • Maximum Age= 30 Year

Pay Scale:-

  • Salary: Rs. 62600/-

Qualification:-

  • Degree
  • Graduation
  • Post Graduation
  • Check Offical Notification

Job Location: 

  • Across India

Who Can Apply:

  • All India Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Signature
  • Graduate Mark Sheet
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: NABARD grade b notification 2022, NABARD exam date 2022, NABARD grade a salary.

17 July 2022 Current Affairs

0
17 July 2022 Current Affairs
17 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 17 July 2022 

Ques 1. Which former Indian captain has been honored by the British Parliament?
Ans. Sourav Ganguly

Ques 2. What is the inflation rate based on the All India Wholesale Price Index (WPI) in June 2022?
Ans. 15.18%

Ques 3. Where has Prime Minister Narendra Modi inaugurated Bundelkhand Expressway in (UP) Uttar Pradesh?
Ans. Manytheri village, Jalaun district

Ques 4. Who has been appointed as the Ambassador of India to Bhutan?
Ans. Sudhakar Dalela

Ques 5. Which union ministry implements the ‘Mission Shakti’ scheme?
Ans. Ministry of Women and Child Development

Ques 6. To whom NASSCOM has tied up for Digivani Call Center?
Ans. With Google

Ques 7. Which state has recorded the first case of monkeypox?
Ans. Kerala

Ques 8. Exemption of State and Central Taxes and Levies (ROSCTL) Scheme is associated with which union ministry?
Ans. Ministry of commerce and industry

Ques 9. Who has become the new High Commissioner of Bangladesh to India?
Ans. Mustafizur Rahman

Ques 10. When is Youth Skills Day celebrated across the world?
Ans. 15 July

Ques 11. When is National Plastic Surgery Day celebrated?
Ans. 15th July

Ques 12. Which state government has tied up with UNICEF for employment opportunities for students?
Ans. Delhi Government

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

BPNL Allotment Officer Syllabus 2022

0
BPNL Allotment Officer Syllabus 2022
BPNL Allotment Officer Syllabus 2022

BPNL Allotment Officer Syllabus 2022

In this post, we are sharing the BPNL Allotment Officer Syllabus 2022. We also share the exam pattern, subject-wise Syllabus, and some Important Points about Bharatiya Pashupalan Nigam Limited Allotment Officer Syllabus 2022 recruitment.

BPNL Allotment Officer 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question Marks
1. Mathematics and Reasoning Ability 10 Question 10 Marks
3. Marketing 10 Question 10 Marks
4. Basic Computer 10 Question 10 Marks
5. Agriculture and Animal Husbandry in India 10 Question 10 Marks
Total 50 Question 50 Marks

 

Important Points

  • Time Duration: 30 Minutes
  • Exam Type: MCQ
  • No Negative Marking

Bharatiya Pashupalan Nigam Limited Allotment Officer 2022: Syllabus 

Mathematics and Reasoning Ability

  • Coding and Decoding Reasoning
  • Profit and Loss
  • Blood Relation Reasoning
  • Percentage
  • Calendar Reasoning
  • Time and Distance

Marketing

  • Distribution Channels and Physical Distribution Decisions
  • Marketing – Concept and its Development
  • sales promotion, advertising, publicity, personal selling, and public relations
  • Marketing – Nature, scope, and importance
  • Issues and Development in Marketing

Computer

  • Internet Technology
  • Hardware
  • World Wide Web
  • Function Key
  • MS – Office
  • Network Technology
  • Software

Agriculture and Animal Husbandry in India

  • Animal Husbandry Classification
  • Land Measurement – Important Facts
  • Type of agriculture according to time (season)
  • Animal Husbandry – Introduction, Meaning, and Schemes
  • Livestock Production and Management
  • Agricultural Tools
  • Diseases and causes in animals

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: BPNL syllabus 2022 in Hindi, BPNL syllabus in Hindi, BPNL syllabus 2022 in English, BPNLBPNLnotification 2022 pdf download, BPNL exam syllabus pdf, BPNL recruitment 2022, BPNL mock test, BPNL exam date 2022