02 August 2022 Current Affairs

0
100
02 August 2022 Current Affairs
02 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 02 August 2022 

Ques 1. Which state government has tied up with Deloitte to create a one trillion economy?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 2. Prime Minister Narendra Modi has laid the foundation stone of the headquarters building of the International Financial Services Center Authority in which city?
Ans. Gandhinagar

Ques 3. Which is the country of the top choice of citizens who renounce Indian citizenship in 2021?
Ans. America

Ques 4. The Union Cabinet has approved the ‘Signing of Guarantees’ for hosting which World Cup in India?
Ans. FIFA U-17 Women’s World Cup – 2022

Ques 5. Where will the Asia Cup cricket be held?
Ans. UAE

Ques 6. The United States has handed over 2 new MH 60R multi-role helicopters to the Navy of which country?
Ans. India

Ques 7. The citizens of which nation have won the Dissident Human Rights Award 2022?
Ans. Ukraine

Ques 8. Which day is celebrated every year on 31st July?
Ans. world ranger day

Ques 9. In which nation is the Asia Under-20 Wrestling Championship organized?
Ans. Oman

Ques 10. The Union Cabinet has recently approved the merger of Bharat Broadband Network Limited with?
Ans. Bharat Sanchar Nigam Limited

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here