01 August 2022 Current Affairs

0
90
01 August 2022 Current Affairs
01 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 01 August 2022 

Ques 1. Who has topped NITI Aayog’s ‘India Innovation Index 2021’?
Ans. Karnataka

Ques 2. Who has been chosen as the flag bearer of Team India in the 2022 Commonwealth Games?
Ans. PV Sindhu Manpreet Singh

Ques 3. How much package has been approved for the revival of BSNL?
Ans. 1.64 lakh crore rupees

Ques 4. Tadoba Tiger Reserve, which hosted the Global Tiger Day celebrations, is located in which Indian kingdom?
Ans. Maharashtra

Ques 5. When is ‘National Broadcasting Day’ celebrated?
Ans. 23 July

Ques 6. When is World Hepatitis Day observed annually?
Ans. 28 July

Ques 7. Who has become the richest woman in India?
Ans. Roshni Nadar (HCL)

Ques 8. In how many years has the agricultural census been conducted in India?
Ans. 5

Ques 9. Who has won the Global Energy Prize 2022?
Ans. Kaushik rajasekhar

Ques 10. Which telecom provider executes the recent project that aims to provide 4G mobile services to all the untouched villages?
Ans. BSNL

Ques 11. When is International Tiger Day celebrated?
Ans. 29 July

Ques 12. Which state hosted the first ever FIDE Chess Olympiad in India?
Ans. Tamil Nadu

Ques 13. Where has ISRO inaugurated the ‘Human Spaceflight Expo’?
Ans. Bangalore

Ques 14. Who has recently declared a healthy environment a “Human Right”?
Ans. United Nations General Assembly

Ques 15. In which state is the first women’s bank opening?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here