03 August 2022 Current Affairs

0
31
03 August 2022 Current Affairs
03 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 03 August 2022 

Ques 1. Peachi Wildlife Sanctuary, where a new dam species (Protosticta analaica) was observed, is in which state?
Ans. Kerala

Ques 2. Which IIT has launched the NIRMAN accelerator program?
Ans. IIT Kanpur

Ques 3. Which state held the maximum number of meetings of the state assembly in 2021?
Ans. Kerala

Ques 4. Which state has launched ‘Tourism Policy 2021’?
Ans. Jharkhand

Ques 5. The Logistics Data Bank (LDB) project, which was in news, is related to which ministry?
Ans. ministry of commerce and industry

Ques 6. India and which nation started joint military exercise ‘Al Najah’ at Mahajan Field Firing Range in Rajasthan?
Ans. Oman

Ques 7. When is World Drowning Prevention Day observed?
Ans. 25 July

Ques 8. Which country’s popular Punjabi singer Balwinder Safri has passed away recently?
Ans. Britain

Ques 9. Who has been appointed as the next Police Commissioner of Delhi?
Ans. Sanjay Arora

Ques 10. Who became the highest paid FMCG CEO
Ans. Saugat Gupta

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here