28 July 2022 Current Affairs

0
50
28 July 2022 Current Affairs
28 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 28 July 2022 

Ques 1. What is the name of the new application launched by UIDAI for face authentication of Aadhaar numbers?
Ans. Aadhar Face RD

Ques 2. Who has become the 15th Prime Minister of Sri Lanka?
Ans. Dinesh Gunawardene

Ques 3. Hindalco has signed a pact with which country’s Phinerjee?
Ans. Israel

Ques 4. Which nation successfully launched its space station module named ‘Venetian’?
Ans. China

Ques 5. The Asian Development Bank has approved a $96.3 million loan to fund the Safe Drinking Water Project for which state?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. According to a study, which country spends the least on research and development in the world?
Ans. India

Ques 7. Which Indian state has set up District Climate Change Mission (DCCM)?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. Who has been appointed as the new MD of Tata Projects?
Ans. Vinayak Pai

Ques 9. Bhupinder Singh has passed away Who was he?
Ans. singer

Ques 10. Who has released its “India Bioeconomy Report 2022”?
Ans. Biotechnology Industry Research Assistance Council

Ques 11. Anurag Thakur released how many books were published by the Directorate of Publications Division?
Ans. 3 Books

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here