29 July 2022 Current Affairs

0
111
29 July 2022 Current Affairs
29 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

29 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 29 July 2022 

Ques 1. Which country’s all-rounder has Ben Stokes announced his retirement from international cricket?
Ans. England

Ques 2. Who has given permission to Piramal Enterprises to start the business as a non-banking finance company?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 3. Bharti Airtel has allotted 1.2% equity shares to which company for US$ 01 billion?
Ans. Google

Ques 4. Which city is hosting the 44th International Chess Olympiad from 28th July?
Ans. Chennai

Ques 5. The book ‘The Resilient Entrepreneur: Strategies to Setup for Success’ has been released.
Ans. Dhriti Shah

Ques 6. How many new Ramsar sites of international importance have been designated by India?
Ans. Ramsar site

Ques 7. Where has ( MSME) Ministry of Micro, Small & Medium Enterprises Minister Narayan Rane launched Mobile Electric Charging App?
Ans. Mumbai

Ques 8. Who has unveiled India’s first passenger drone “Varun”?
Ans. Prime Minister Narendra Modi

Ques 9. To whom has NTPC signed an agreement for renewable energy?
Ans. Indian Oil

Ques 10. Which kingdom government has recently launched an “e-FIR system” for crimes like mobile or two-wheeler theft?
Ans. Gujarat government

Ques 11. Which Nation has launched its biggest ever spectrum auction?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here