04 August 2022 Current Affairs

0
106
04 August 2022 Current Affairs
04 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

04 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 04 August 2022 

Ques 1. In which kingdom three units of Kakrapar Atomic Power Plant will be started?
Ans. Gujarat

Ques 2. With which organization has the Indian Navy signed an MoU to promote self-reliance in core technology?
Ans. Indian Institute of Science, Bangalore

Ques 3. ‘Chabahar Port’, which was in news, is located in which country?
Ans. Iran

Ques 4. Which festival was celebrated on the 146th birth anniversary of Pingali Venkaiah in New Delhi?
Ans. tricolor festival

Ques 5. Who has been named as the new MD and CEO of the (NSE) National Stock Exchange (NSE)?
Ans. Ashish Chauhan

Ques 6. When is ‘Kargil Vijay Diwas’ celebrated?
Ans. 26 July

Ques 7. Which state is the site of the India-Oman joint military exercise ‘Al Najah’?
Ans. Rajasthan

Ques 1. How many new districts were announced in West Bengal?
Ans. Seven

Ques 1. Who has announced the establishment of a joint theater command of the three services to enhance coordination among the armed forces?
Ans. Rajnath Singh

Ques 1. When is World Lung Cancer Day observed?
Ans. August 1

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here