05 August 2022 Current Affairs

0
36
05 August 2022 Current Affairs
05 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 05 August 2022 

Ques 1. Which nation Sakurajima volcano has erupted for three consecutive days?
Ans. Japan

Ques 2. Achinta Shuli, who won the gold medal for India in the Commonwealth Games 2022, is associated with which sport?
Ans. lifting weights

Ques 3. Where has the 10th edition of the Swar Samrat Festival started?
Ans. New Delhi

Ques 4. Rakhigarhi, which was in news recently, is an ancient site located in which state?
Ans. Haryana

Ques 5. When is ‘Muslim Women’s Rights Day’ celebrated?
Ans. 31 July

Ques 6. Which kingdom has signed MoU with North East Space Applications Center?
Ans. Tripura

Ques 7. The Indian women’s ‘Force’ lawn ball team won India’s first Commonwealth gold at the Commonwealth Games 2022 by defeating those in the final match on 2 August.
Ans. South Africa

Ques 8. Who has become the new title sponsor of The Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Ans. MasterCard

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here