Sunday, October 26, 2025
Home Blog Page 183

Assam Forensic Syllabus 2021

0
Assam Forensic Syllabus 2021
Assam Forensic Syllabus 2021

Assam Forensic Syllabus 2021

In this post, we are sharing about Assam Forensic Syllabus 2021. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Topic, and some other details about this Assam Forensic Exam Pattern 2021 recruitment.

Selection Process

  • Written Test
  • Skill Test

Assam Forensic 2021: Exam Pattern

Scientific Assistant

S.No. Subject Name  No. Of Ques. No. Of Marks
1. General English, Concerned subjects, General Knowledge 75 75

 

  • Written Test: 75 Marks
  • Skill Test: 25 Marks
  • Skill Test: firstly qualified in the written test
  • Total marks: 100 Marks

Junior Assistant

S.No. Subject Name No. Of Ques. No. Of Marks
1. General English, General Knowledge, knowledge in computer and Quantitative aptitude 100 100

 

  • Written Test: 100 Marks
  • Skill Test: 50 Marks
  • Skill Test: firstly qualified in the written test
  • Total marks: 150 Marks

Syllabus of Assam Forensic 

General English

  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Spotting Errors
  • Sentence Improvement
  • Para Completion
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Active and Passive Voice
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Spelling Test
  • Prepositions Sentence
  • Transformation
  • Synonyms
  • Fill in the blanks
  • Substitution
  • Passage Completion
  • Completion
  • Antonyms

General Knowledge

  • Religion
  • Current Affairs
  • Flower
  • Important National Facts
  • Culture
  • Authors
  • Languages
  • Awards
  • Capitals
  • Wars and
  • Neighbors
  • Defense
  • History
  • Anthem
  • Freedom Movement
  • Heritage and Arts
  • Monuments
  • Currencies
  • Bird
  • Soil
  • Abbreviations
  • Discoveries
  • Common Names
  • Song
  • Flag
  • Animal
  • Personalities
  • Dance
  • Championships
  • Mountains
  • Terms
  • Religion
  • Full forms
  • Diseases and Nutrition
  • Rivers
  • Culture
  • Ports
  • Inland Harbours
  • Number of Players
  • Heritage and Arts
  • Winners

Computer Knowledge

  • MS Word
  • Boolean Algebra
  • Microsoft Access
  • Introduction to Computer Science
  • MS Visio and MS Excel
  • Computer Networks
  • Microsoft OneNote
  • PC Software and Office Automation
  • Microsoft Publisher
  • Data Structures
  • MS PowerPoint
  • The Internet
  • Microsoft Outlook
  • Workplace Productivity Tools
  • MS Project
  • Emerging Technologies and Web Publishing
  • Database Management System

Aptitude

  • Races and Games
  • Mensuration
  • Boats and Streams
  • Pipes and Cisterns
  • Time and Distance
  • Problems on Trains
  • Time and Work Partnership
  • Problems on Numbers
  • Ratio and Proportion
  • Numbers and Ages
  • Quadratic Equations
  • Simple Interest
  • Permutations and Combinations
  • Problems on L.C.M and H.C.F
  • Areas
  • Pipes and Cisterns
  • Percentages
  • Simple Equations
  • Mixtures and Allegations
  • Profit and Loss
  • Averages
  • Indices and Surds
  • Compound Interest
  • Volumes
  • Odd Man Out
  • Simplification and Approximation
  • Probability

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Assam Forensic Selection Process 2021, Assam Forensic Exam Pattern 2021, Assam Forensic Syllabus, Assam Forensic Syllabus Subject – Wise

31 October 2021 Current Affairs

0
31 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

31 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 31 October 2021 

Ques 1. Which ministry has launched a market segment named “Green Day Ahead Market (GDAM)?
Ans. Ministry of New and Renewable Energy

Ques 2. Which cinema’s power star actor Puneet Rajkumar has passed away?
Ans. Kannada cinema

Ques 3. Which organization has released the report “The Changing Wealth of Nations 2021”?
Ans. world Bank

Ques 4. How many years has the Central Government extended the tenure of RBI Governor Shaktikanta Das?
Ans. 3 years

Ques 5. Which day is celebrated all over the world on 30 October?
Ans. world savings day

Ques 6. India Post Payments Bank and which bank has signed an MoU to offer home loans to customers?
Ans. HDFC bank

Ques 7. Which social media company has changed its corporate name to “META”?
Ans. Facebook

Ques 8. India has applied for a loan from Asian Development Bank and which bank to buy COVID-19 vaccines?
Ans. Asian Infrastructure Investment Bank

Ques 9. The country has issued the first passport with the “X” gender marker?
Ans. America

Ques 10. Prime Minister Narendra Modi has reached which country to attend the G-20 summit?
Ans. Italy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

NHM UP CHO Syllabus 2021

0
NHM UP CHO Syllabus 2021
NHM UP CHO Syllabus 2021

NHM UP CHO Syllabus 2021

In this post, we are sharing NHM UP CHO Syllabus 2021. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Topic, and some other details about NHM UP  Syllabus 2021 this recruitment.

NHM UP CHO 2021: Exam Pattern

S.No. Section Subject Name  No. of Ques. No. Of Marks
1. I Professional Knowledge 80 80
2. II Reasoning, General Aptitude, General Awareness, Basic Computer knowledge 20 20
Total 100 100

 

  • Time Duration: 2 Hrs
  • Type Of Exam: MCQ

NHM UP CHO 2021: Minimum Qualifying Marks (Computer-based test)

S.No.  Category  Minimum Marks
1. General 33% Out Of 100
2. OBC 30% Out Of 100
3. ST/SC 24% Out Of 100

 

Syllabus of NHM UP CHO 2021

Section I

Professional Knowledge

  • Basic Anatomy and Physiology
  • Community Health Nursing
  • Administration and Ward Management
  • Medical-Surgical Nursing
  • First Aid
  • Communication Skills
  • Mental Health Nursing
  • Nutrition
  • Environmental Hygiene
  • Child Health Nursing
  • Health Education
  • Midwifery and Obstetrical Nursing

Section II

Reasoning

  • Number series
  • Clocks
  • Problem Solving
  • Space Visualization
  • Non-Verbal Test
  • Symbolic/ Number Classification
  • Coding-Decoding
  • Letter series
  • Arithmetical Number Series
  • Shapes and Mirror
  • Figural Classification
  • Similarities
  • Arithmetical Reasoning
  • Relationship Concepts
  • Venn diagrams
  • Analytical Reasoning
  • Semantic Analogy
  • Discrimination
  • Odd man out
  • Visual Memory

General Aptitude

  • Pipes and Cisterns
  • Time and Distance
  • Simple Equations
  • Odd Man Out
  • Races and Games
  • Compound Interest
  • Averages
  • Probability
  • Mensuration
  • Profit and Loss
  • Problems on Numbers
  • Quadratic Equations
  • Indices and Surds
  • Numbers and Ages
  • Permutations and Combinations
  • Volumes
  • Boats and Streams
  • Percentages
  • Mixtures and Allegations
  • Areas
  • Problems on LCM and HCF
  • Time and Work Partnership
  • Ratio and Proportion
  • Problems on Trains
  • Simplification and Approximation
  • Simple Interest

Basic Computer Knowledge

  • Computer Networks
  • MS Word
  • Database Management System
  • Microsoft Access
  • Introduction to Computer Science
  • Microsoft OneNote
  • Boolean Algebra
  • MS Project
  • MS Visio and MS Excel
  • Emerging Technologies and Web Publishing
  • PC Software and Office Automation
  • Microsoft Outlook
  • Data Structures
  • MS PowerPoint
  • Microsoft Publisher
  • Workplace Productivity Tools
  • The Internet

General Awareness

  • Role of Banking
  • Taxes on Income and Expenditure
  • Financial and Railway Budget
  • Revenue of Central Government
  • Money Market in India
  • Inflation
  • National Income
  • Types of Banks
  • Finance Commissions
  • Capital market in India
  • Functions of Banks
  • Schemes and Policies implemented by Government
  • Indian Banking Industry History
  • Concept of Budget
  • RBI and its Monetary Policy
  • Public Finance
  • Bills
  • Economic Planning

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Cho syllabus 2021 pdf, up Cho syllabus 2021 pdf download, Cho syllabus 2020 pdf, up NHM syllabus 2021 pdf, Cho syllabus 2021 pdf hp, up NHM Cho syllabus 2021 in Hindi, Cho exam syllabus 2020, Cho syllabus pdf download

29 October 2021 Current Affairs

0
29 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

29 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 29 October 2021

Ques 1. In which state has it been decided to set up 34 children-friendly police stations?
Ans. Odisha

Ques 2. Who has got the National Film Award for Best Educational Film 2021?
Ans. Syed Sultan Ahmed

Ques 3. Name the Union Civil Aviation Minister, who has been inaugurated the first direct flight on the Shillong-Dibrugarh sector.
Ans. Jyotiraditya Scindia

Ques 4. In which state of India will the National Tribal Dance Festival be organized from 28 to 30 October?
Ans. Chhattisgarh

Ques 5. Anita Anand of Indian origin has recently become the new Defense Minister of which nation?
Ans. Canada

Ques 6. The name of how many players including Neeraj Chopra has been proposed by the National Sports Award Committee for the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award 2021?
Ans. 11

Ques 7. Which space agency has detected a planet outside our galaxy for the first time?
Ans. NASA

Ques 8. Kalyan Kumar has been appointed as the new executive directorial of which bank?
Ans. Punjab National Bank

Ques 9. Which company National Skill Development Corporation has launched Skill India Impact Bond?
Ans. British Asian Trust

Ques 10. Prime Minister Narendra Modi has been launched “Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission” in which town of Uttar Pradesh?
Ans. Varanasi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

JK Police Syllabus 2021

0
JK Police Syllabus 2021
JK Police Syllabus 2021

JK Police Syllabus 2021

In this post, we are sharing about Jammu & Kashmir Police Sub Inspector & Constable. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Topic, and some other details about this JK Police Syllabus 2021 recruitment.

JK Police Constable

Important Point

  • Post Name: Constable
  • Number of posts: 1350

JK Police Constable 2021: Exam Pattern

S.No. Subject Name
1. General Knowledge / General Awareness
2. Mental Ability
3. Analytical Aptitude
4. Elementary Mathematics

 

  • Total Marks: 100
  • Total Duration: 2 Hours

JK Police Constable 2021: Syllabus

General Knowledge/ GA

  • Indian Economy
  • Music & Literature
  • Indian Culture
  • Indian Geography
  • National Dance
  • IT & Space
  • World organizations
  • Famous Places in India
  • Indian Constitution
  • Scientific observations
  • Political Science
  • Books and Authors
  • Important Dates
  • About India and its neighboring countries
  • Science and innovations
  • Science & Technology
  • Economic problems in India
  • Geography of India
  • Countries and Capitals
  • Indian History
  • Indian Culture & Heritage
  • Current Events – National & International
  • Indian Polity
  • National and International current affairs
  • New inventions

Mental Ability

  • Letter series
  • Clocks
  • Similarities
  • Space Visualization
  • Odd man out
  • Symbolic/ Number Classification
  • Analytical Reasoning
  • Discrimination
  • Non-Verbal Test
  • Visual Memory
  • Relationship Concepts
  • Figural Classification
  • Problem Solving
  • Shapes and Mirror
  • Number series
  • Coding-Decoding
  • Venn diagrams
  • Semantic Analogy
  • Arithmetical Number Series
  • Arithmetical Reasoning

Analytical Aptitude

  • Logical Venn Diagrams
  • Clocks and Calendar
  • Alphabet Test
  • Mathematical Reasoning
  • Classification
  • Series Completion
  • Analogy
  • Series
  • Direction Sense Test
  • Coding-Decoding
  • Blood relationships
  • Seating Arrangements

Elementary Mathematics

  • Logarithms
  • Average
  • Time, Speed, and Distance
  • Project
  • Interest
  • Profit and Loss
  • LCM and HCF
  • Ratio/ Proportion
  • Time and work
  • Factor
  • Age
  • Percentage & Discount
  • Number system

JK Police Sub Inspector

Important Point

  • Post Name: JK Police Sub Inspector
  • Number of posts: 800

JK Police SI Selection Process

  • Physical Endurance Test
  • Physical Standard Test
  • Written Test
  • Viva Voce/ Personality Assessment Test

JK Police Sub Inspector 2021: Exam Pattern

S.No. Exam Marks Time Duration
1. Written Test 85 2 HR
2. Viva Voce/ Personality Assessment 15

 

JK Police Sub Inspector 2021: Syllabus

General Knowledge

  • Abbreviations
  • Current events of national & International Importance
  • Awards & Honours
  • Sports
  • Budget & Five Year Plans
  • Books & Authors

Analytical Aptitude

  • Boats & Streams
  • Problems on Ages
  • Interest
  • Data Interpretation
  • Time & Work
  • Pipes & Cisterns
  • Profit and Loss
  • Averages
  • Percentages
  • Simplification
  • Time & Distance

Mathematics

  • Data Interpretation
  • Ratio & Proportion
  • Simplification
  • Profit & Loss
  • Time & Wok
  • LCM, Compound Interest
  • Decimal Fractions, Simple Interest, HCF, and Algebra
  • Unitary Method
  • Average
  • Percentage
  • Menstruation (2D & 3D)
  • Time & Distance
  • Number System

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: jk police constable syllabus 2021 pdf, jk police si syllabus 2021 pdf, jk police constable syllabus pdf, jk police border battalion syllabus 2020, jk police constable syllabus 2020 pdf, j&k police constable book 2020, jk police constable previous papers pdf, jkp border battalion syllabus pdf download

 

28 October 2021 Current Affairs

0
28 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

28 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 October 2021 

Ques 1. In which Indian town the Radio over Internet Protocol system has been inaugurated?
Ans. Kolkata

Ques 2. The Government of India and who has signed a loan financing agreement to promote urban transport in Mizoram?
Ans. Asian Development Bank

Ques 3. Which country has recently launched the “National Infrastructure Fund”?
Ans. Saudi Arab

Ques 4. Which country has announced that it will achieve a “net-zero” greenhouse gas emissions level by the year 2060?
Ans. Saudi Arab

Ques 5. Which country’s Navy Chief Admiral M. Shaheen Iqbal has visited India?
Ans. Bangladesh

Ques 6. According to the data released by the sample registration system, the infant mortality rate in India has fallen to how much?
Ans. 30

Ques 7. Who has planned to set up a panel for the National Employment Policy?
Ans. central government

Ques 8. When is World Audio-Visual Heritage Day celebrated?
Ans. 27 October

Ques 9. The first case of the Zika virus has been reported from Kanpur in which the state of India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Which ministry has formed a National Steering Committee?
Ans. Ministry of Education

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

27 October 2021 Current Affairs

0
27 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

27 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 October 2021 

Ques 1. Shri Amit Shah has inaugurated the first direct international flight between Srinagar in India to Sharjah in which country?
Ans. United Arab Emirates

Ques 2. Which country has launched the “Saudi Green Initiative Forum”?
Ans. Saudi Arab

Ques 3. Where did the Second Army Commanders’ Conference (2021) begin?
Ans. New Delhi

Ques 4. Which neighboring country of India has passed a new boundary law on the protection of land border areas?
Ans. China

Ques 5. During the coup in which country, the Prime Minister and several ministers of the interim government were arrested by the army?
Ans. Sudan

Ques 6. Who has been honored with the Best Actor Award during the 67th National Film Awards?
Ans. Manoj Bajpayee

Ques 7. Which actor has been honored with the Dadasaheb Phalke Award, the film’s highest honor at the 67th ceremony?
Ans. Rajinikanth

Ques 8. Which state has announced a free education scheme to boost the level of education?
Ans. Haryana

Ques 9. Which day is celebrated all over the world on 26 October?
Ans. Intersex Awareness Day

Ques 10. India has recently handed over the Jayanagar-Kurtha rail link to which neighboring country?
Ans. Nepal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

25 October 2021 Current Affairs

0
25 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

25 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 25 October 2021 

Ques 1. Admiral Sir Tony Radakin of which country is on a 3-day official visit to India from 22-24 October 2021?
Ans. United Kingdom

Ques 2. Which ministry has inaugurated 152 Saksham Kendras under Deendayal Antyodaya Yojana-National Rural Livelihoods Mission?
Ans. Ministry of Rural Development

Ques 3. Which commission has launched a new Digi-Book named “Innovations for You”?
Ans. policy commission

Ques 4. Which day is celebrated all over the world on 24 October?
Ans. World Development Information Day and World Polio Day

Ques 5. The United Nations has established a special trust fund for which country?
Ans. Afghanistan

Ques 6. In which state of India will the Progressive Punjab Investors Summit be organized on 26 and 27 October?
Ans. Punjab

Ques 7. DRDO has successfully test-fired Abhyas High-Speed ​​Expandable Aerial Target from Chandipur Integrated Test Range in which state?
Ans. Odisha

Ques 8. According to the released report, by which year will plastics overtake coal’s greenhouse gas emissions in America?
Ans. 2030

Ques 9. What is the rank of India in the Global Food Safety Index 2021?
Ans. 71st place

Ques 10. Which Tiger Conservation Foundation has won the “Earth Guardian Award” instituted by NatWest Group?
Ans. Parambikulam Tiger Conservation Foundation

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

KSP Police SI Civil Syllabus 2021

0
KSP Police SI Civil Syllabus 2021
KSP Police SI Civil Syllabus

KSP Police SI Civil Syllabus 2021

In this post, we are sharing about Karnataka State Police SI Civil Syllabus 2021. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Topic, and some other details about this KSP Police SI Civil Syllabus 2021 recruitment.

Selection Process

  • Endurance Test
  • Physical Standard Test
  • Written Test
  • Viva Voce Test

KSP Police SI Civil 2021 Paper I: Exam Pattern

S.No. Name Of Subject  Number Of Marks
1. Essay Writing 20
2. Precis writing 10
3. Transaction 20
Total  50

 

KSP Police SI Civil 2021 Paper II: Exam Pattern

S.No. Subject Name  Marks
1. Current Affairs And mental Ability 150

 

Important Point

Paper I: Descriptive Type

Paper-II: Objective Type

Time Duration of both Paper: 1 Hour 30 Minutes

Karnataka State Police  SI Civil 2021: Syllabus

Current Affairs

  • Important Days
  • Awards and Honors
  • Countries and Capitals
  • Sports
  • Science and Technology
  • Abbreviations
  • Science – Inventions & Discoveries
  • General Policy
  • Indian National Movement
  • Books and Authors
  • International and National Organizations
  • GK – National and International
  • Indian Economy
  • Capitals of India
  • Budget and Five Year Plans
  • Indian History

Mental Ability

  • Average
  • H.C.F. and L.C.M
  • Problems on Trains
  • Problems on Ages
  • Data Interpretation
  • Time and Distance
  • Boats and Streams
  • Clocks and Calendars
  • Time and Work
  • Discounts
  • Percentages
  • Number System
  • Profit and Loss
  • Ratios and Proportion
  • Pipes and Cisterns
  • Mixture and Allegation
  • Simple & Compound Interest

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Karnataka psi syllabus 2021 pdf download, police sub-inspector syllabus 2021, karnataka psi syllabus 2020 pdf, karnataka psi exam books pdf, psi syllabus 2021 in Kannada, ksp psi syllabus, psi syllabus pdf in Kannada, psi syllabus in Kannada

23 October 2021 Current Affairs

0
23 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

23 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 October 2021 

Ques 1. The total dose of the COVID-19 vaccine introduced in the nation has crossed the milestone of how many crores on 21 October 2021?
Ans. 100

Ques 2. In which country Mount Aso volcano has erupted. After which instructions have been issued to the people to remain alert?
Ans. Japan

Ques 3. Which state government has decided to implement “Mukhyamantri Ration Aapke Dwar Yojana”?
Ans. Government of Madhya Pradesh

Ques 4. India and which country have signed MoU for cooperation in the mining and steel sector?
Ans. Russia

Ques 5. The former President of which country has announced the launch of his social media platform “TRUTH Social”?
Ans. America

Ques 6. The central government has announced to raise the dearness allowance of central employees by what percentage?
Ans. 3 percent

Ques 7. Which Group Holding Limited has launched a new server chip based on advanced 5-nanometer technology?
Ans. Alibaba Group Holding Limited

Ques 8. According to the report released by which organization and other agencies, the glaciers of Africa will be lost soon?
Ans. world meteorological organization

Ques 9. Which day is celebrated all over the world on 22nd October?
Ans. International Stuttering Awareness Day

Ques 10. According to the released report, which country ranks first in emissions related to crop burning?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC