13 November 2021 Current Affairs

0
138
13 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

13 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 13 November 2021 

Ques 1. What is the rank of India in the Climate Change Performance Index?
Ans. 10

Ques 2. Which state assembly will host the 82nd Conference of Presiding Officers?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 3. For which state has the World Bank approved Rs 770 crore to improve river transport?
Ans. Assam

Ques 4. Who “HARBINGER 2021 – Innovation for Getting ready to organize the first global hackathon named “Transformation”?
Ans. reserve bank of India

Ques 5. Who has started the Shri Ramayana Yatra Special Train to Encourage religious tourism of the Central Government?
Ana. Indian Railway Catering and Tourism Corporation

Ques 6. Which kingdom government has launched the “Anti-Open Burning Campaign” to prevent incidents of open burning and air pollution?
Ans. Delhi Government

Ques 7. Which day is celebrated whole over India on 12th November?
Ans. national bird day

Ques 8. Who has been appointed as the Director-General of the Central Industrial Security Force (CISF)?
Ans. Shilvardhan Singh

Ques 9. Which nation has joined the 101st member country in the International Solar Alliance led by India?
Ans. America

Ques 10. Which day is celebrated the whole over the world on 12th November?
Ans. world pneumonia day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here