07 November 2021 Current Affairs

0
208
07 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

07 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 November 2021 

Ques 1. Who has been appointed as the Director-General of FICCI?
Ans. Arun Chawla

Ques 2. How many museums were inaugurated in Manipur to protect the culture of ethnic tribes?
Ans. 29

Ques 3. Who has been appointed by the BCCI as the main coach of the Indian men’s team?
Ans. Rahul Dravid

Ques 4. The Cook Strait separating the North and South islands of which country has been in news recently?
Ans. New Zealand

Ques 5. Which state government has launched two new schemes?
Ans. Government of Karnataka

Ques 6. Which country has approved Merck’s anti-viral pill, which is considered useful in the treatment of corona infection?
Ans. Britain

Ques 7. Ajnish Kumar was appointed as the new Ambassador of India to which nation?
Ans. Estonia

Ques 8. Which vaccine of India has been ranked in the emergency use list by WHO?
Ans. covaccine

Ques 9. Which company has announced the closure of its business from China due to the challenging business and legal environment?
Ans. yahoo inc

Ques 10. Which ministry and Flipkart have signed MoU to empower local businesses?
Ans. Ministry of Rural Development

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here