12 November 2021 Current Affairs

0
145
12 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

12 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 November 2021 

Ques 1. Which state government has recently started the ‘Shramik Mitra’ scheme to help the workers engaged in construction works?
Ans. Delhi

Ques 2. What is the name of the circuit train lately launched by IRCTC to promote domestic religious tourism?
Ans. Shri Ramayana Yatra Train

Ques 3. Which state’s chief minister has started the distribution of smart health cards?
Ans. Odisha

Ques 4. Which country joined the International Solar Alliance?
Ans. America

Ques 5. Who has inaugurated “Vraj Utsav” in Mathura?
Ans. Yogi Adityanath

Ques 6. Hase art, a unique painting style, is a traditional art practiced in which kingdom of India?
Ans. Karnataka

Ques 7. India and which nation have signed an agreement on innovation and dual-use technology?
Ans. Israel

Ques 8. National Education Day is celebrated on which of the following days?
Ans. 11 November

Ques 9. Who has become the new president of FIG?
Ans. Morinari Watanabe

Ques 10. Who has become the new chief of NDRF?
Ans. Atul Karwale

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here