09 November 2021 Current Affairs

0
235
09 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

09 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 November 2021 

Ques 1. Which kingdom launched the ‘Jansevak’ scheme offering 58 government services at the doorstep of citizens?
Ans. Karnataka

Ques 2. Which city’s airport has been declared as ‘Major Airport’ by the Central Government?
Ans. Srinagar

Ques 3. Which day is celebrated whole over the world on 8th November?
Ans. International Radiology Day and World Urbanization Day

Ques 4. Which Vice Admiral has taken over as the Chief of Staff of the Western Naval Command?
Ans. Krishna Swaminathan

Ques 5. CS Venkatakrishnan has been appointed as the recent CEO of which bank?
Ans. Barclays

Ques 6. Which reward has been won by South African writer Damon Galgut for “The Promise”?
Ans. booker prize

Ques 7. Which state government has made a law to give 75 percent reservation to local people in private jobs?
Ans. Haryana Government

Ques 8. India’s foreign exchange reserves are $ 642 billion, which is the large foreign exchange reserve of India in the world?
Ans. fourth

Ques 9. Ministry of Railways and which ministry together have formed “Single Window Filming Mechanism”?
Ans. Ministry of Information and Broadcasting

Ques 10. researchers from which IIT institute have found out the presence of bridgmanite mineral in the Katol L6 chondrite meteorite?
Ans. IIT Kharagpur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here