10 November 2021 Current Affairs

0
216
10 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

10 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 November 2021 

Question 1. From which city did the first tour of the Shri Ramayana Yatra train start?
Answer – New Delhi

Question 2. Which kingdom cabinet has approved the “Industrial Relations Rules, 2021” to protect the rights of employers and employees?
Answer – Assam

Question 3. Famous singer and host Aditya Narayan has been honored with the honorary doctorate of which award?
Answer – Nelson Mandela Peace Prize

Question 4. Which day is celebrated whole over India on 9th November?
Answer – National Legal Services Day

Question 5. Which day is celebrated whole over the world on 9th November?
Answer – World Urdu Day

Question 6. Which kingdom government has set up the first special purpose vehicle to manage natural conservation missions?
Answer – Government of Tamil Nadu

Question 7. President Mr. Ram Nath Kovind has been honored how many people with the Padma Award for the year 2020?
Answer – 141 people

Question 8. “Wang Yaping” has become which Chinese woman astronaut to walk in space?
Answer – first

Question 9. According to the 12th Biennial Environmental Perform Index, what is the rank of India?
Answer – 168th place

Question 10. Which of India’s most prominent civilian honors has been delivered with the Padma Shri award by the Central Government to Harekala Hajba, a fruit seller from Karnataka?
Answer – Fourth

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here