08 November 2021 Current Affairs

0
124
08 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

08 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 08 November 2021 

Ques 1. Prime Minister Narendra Modi has unveiled a 12 feet tall statue of Adi Shankaracharya at which religious place?
Ans. Kedarnath

Ques 2. Which West Indies all-rounder player has been announcing his retirement from international cricket?
Ans. drain bravo

Ques 3. India and which country has announced the opening of 07 more trade entry and exit gates?
Ans. Bhutan

Ques 4. Indian Air Force and which organization have successfully operated two flight tests of indigenously developed Smart Anti-Airfield weaponry?
Ans. DRDO

Ques 5. Which day is celebrated in the whole of the world on 7th October?
Ans. Cancer Awareness Day and Child Safety Day

Ques 6. In which town of India, the record of lighting 9,41,551 lamps cumulatively has been recorded in the Guinness Book of World?
Ans. Ayodhya

Ques 7. According to the Ministry of External Affairs, Sanjay Bhattacharya has been appointed as the Ambassador of India to which country?
Ans. Switzerland

Ques 8. Which nation has test-fired the Inflatable Missile Detection System on a large scale?
Ans. Israel

Ques 9. When is the International Day for the stopover of Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict observed every year?
Ans. November 6

Ques 10. With whom did Manu Bhaker win the 10m Air Pistol mixed team gold medal at the inauguration of the ISSF Presidents Cup?
Ans. Javad forofi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here