Tuesday, October 28, 2025
Home Blog Page 163

07 March 2022 Current Affairs

0
07 March 2022 Current Affairs
07 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 March 2022 

Ques 1. Which edition of ICC Women’s Cricket World Cup has recently started in New Zealand?
Ans. 12th Edition

Ques 2. Where is the Indian Army organizing a three-day winter festival?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 3. What is the theme of World Hearing Day 2022?
Ans. Listen carefully to listen for a lifetime

Ques 4. Recently Hindustan Petroleum Corporation Limited and who has signed MoU for green energy goals?
Ans. Solar Energy Corporation of India Limited

Ques 5. Which domestic card payment network has been made the official partner for Tata IPL 2022?
Ans. Rupee

Ques 6. According to the National Statistical Office (NSO), India’s economic growth slowed down to what percent in the third quarter of 2021-22?
Ans. 5.4

Ques 7. Which country has been recently included in the gray list by the Financial Action Task Force?
Ans. United Arab Emirates

Ques 8. Which team has won the Pro Kabaddi League Season 8 title?
Ans. Dabang Delhi

Ques 9. What is the purpose of the ‘Jan Aushadhi Bal Mitra Programme’?
Ans. Provide subsidized medicines to children

Ques 10. Police of which state will get training in AI data analytics?
Ans. Kerala

Ques 11. Who has been appointed as the new CEO of airline company Jet Airways?
Ans. Sanjeev Kapoor

Ques 12. Where is the Hearth Festival celebrated?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 13. Where has the Study in India Meet 2022 been inaugurated?
Ans. Dhaka

Ques 14. In which state will Hollongi get a greenfield airport?
Ans. Andhra Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

Durg District Court Syllabus 2022

0
Durg District Court Syllabus 2022
Durg District Court Syllabus 2022

Durg District Court Syllabus 2022

In this post, we are sharing the Durg District Court Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about Durg District Court Chhattisgarh recruitment.

Durg District Court 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question Marks
1. General Knowledge  

 

50 Question

 

 

 

 

50 Marks

 

 

2. Current Affairs
3. General Mathematics
4. General Mental Ability

 

Important Points

  • Time Duration: 1 Hour

Durg District Court 2022: Syllabus

General Knowledge

  • Latest Appointments
  • National Affairs
  • Make in India
  • Science & Technology
  • Important Days and Dates
  • International Current Affairs
  • COVID-19 Status
  • Awards and Honours Summits & Conferences
  • Sports Current Affairs
  • Latest Agreements
  • Schemes and Committees
  • Ranks & Reports
  • Books & Authors
  • Defence News
  • Banking Current GK
  • Economy Latest Updates
  • State News
  • Latest Obituaries
  • PM Jan Dhan Yojana

Current Affairs

  • Sahitya Akademi Awards
  • Reforms in Criminal Justice System of India
  • Global Risk Report 2022
  • Anamalai Tiger Reserve
  • Henley Passport Index
  • National Startup Awards
  • India State of Forest Report 2021
  • Mysore Dasara
  • Imaging X-ray Polarimetry Explorer
  • National Educational Alliance for Technology
  • Vulnerable Witness Deposition Scheme
  • National Security Day
  • Guru Ghasidas National Park
  • National Programme for Organic Production Fortaleza Declaration
  • Mahaparinirvan Diwas
  • World Turtle Day
  • Ayushman Bharat Diwas
  • Operation Muskaan
  • Academic Bank of Credit

General Mathematics

  • Sequence and series Determinants and Matrices
  • Prime Number
  • Circles
  • Area of Triangle
  • Trigonometry Table
  • Even Numbers
  • Area of Circle
  • Value of Pi
  • The perimeter of a triangle
  • Continuity and Differentiability
  • Natural Numbers
  • Area of Rectangle
  • Surface Area and Volume
  • Permutation and Combination
  • Whole Numbers
  • Greatest Common Factor

General Mental Ability

  • Eligibility Test
  • Classification
  • Series
  • Arithmetical Reasoning
  • Blood Relations
  • Direction Sense Test
  • Logical Venn Diagrams
  • Alphabet Test
  • Mathematical Operations
  • Inserting the Missing Character
  • Analogy
  • Number, Ranking, and Time Sequence Test
  • Coding-Decoding
  • Sitting Arrangements

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

 

05 March 2022 Current Affairs

0
05 March 2022 Current Affairs
05 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 05 March 2022 

Ques 1. In which valley Himachal Pradesh will get its first Biodiversity Park at a cost of ₹ 1 crore?
Ans. Beulah Valley

Ques 2. Which kingdom government has declared the entire state as a disturbed area?
Ans. Assam

Ques 3. Dr. Jitendra Singh has launched International Monsoon Project Office in which IITM?
Ans. IITM Pune

Ques 4. Who has been re-elected as the President of the International Olympic Committee (IOC)?
Ans. Emma Terho

Ques 5. Where will the Indian Air Force conduct the ‘Vayushakti Exercise’?
Ans. Rajasthan

Ques 6. ‘Roorkee Water Conclave’ has been organized by IIT Roorkee in association with which institute?
Ans. National Institute of Hydrology

Ques 7. Who has topped in terms of the number of billionaires population globally?
Ans. USA

Ques 8. According to the official figures of the government, what is the number of children affected by Kovid in India?
Ans. 1.54 lakh

Ques 9. Who among the following has won the Mexican Open held in Acapulco, Mexico?
Ans. Rafael Nadal

Ques 10. Which state government has constituted a panel to restore the old pension scheme?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. With whom has Mahindra partnered for digital transformation?
Ans. Google Cloud

Ques 12. Who has recently inaugurated a newly developed “Arogya Vanam” at the Presidential Estate in New Delhi?
Ans. Ram Nath Kovind

Ques 13. Where has the third edition of NIC Tech Conclave been inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 14. Which day is celebrated across the world on 4th March?
Ans. world obesity day

Ques 15. Who has become the new Commanding-in-Chief of the Western Command of the Indian Air Force?
Ans. Mr. Kumar Prabhakarna

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

04 March 2022 Current Affairs

0
04 March 2022 Current Affairs
04 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

04 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 04 March 2022

Ques 1. Ukraine shares a border with how many EU member countries?
Ans. Four

Ques 2. Where will the ‘Surajkund Handicrafts Mela’ be organized?
Ans. Haryana

Ques 3. Who has inaugurated Arogya Vanam at Rashtrapati Bhavan?
Ans. Ramnath Gobind

Ques 4. In which state PNB Housing has started a watershed development project?
Ans. Rajasthan

Ques 5. When is World Wildlife Day celebrated?
Ans. March 3

Ques 6. Bank of Maharashtra has recently launched “Project Banksakhi” in which state?
Ans. Odisha

Ques 7. Which country’s unmanned submersible has created the world’s deepest dive to the bottom of the ocean?
Ans. China

Ques 8. How many seats were voted in the sixth phase of UP elections 2022?
Ans. 57

Ques 9. Who has started the Women’s Manoraksha Project?
Ans. Smriti Irani

Ques 10. The autobiography of the Chief Minister of which state ‘Ungliel Oruvan’ has been released?
Ans. Tamil Nadu

Ques 11. Which country’s application to join the EU has been approved?
Ans. Ukraine

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

WBSETCL JE & Jr Executive Syllabus 2022

0
WBSETCL JE & Jr Executive Syllabus 2022
WBSETCL JE & Jr Executive Syllabus 2022

WBSETCL JE, Jr Executive Syllabus 2022

In this post, we are sharing the WBSETCL JE, Jr Executive Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about  West Bengal State Electricity Transmission Company Limited JE, Jr Executive Syllabus 2022 recruitment.

WBSETCL JE, Jr Executive 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name Marks
1. Concerned Subject 60
2. General Aptitude 20
3. English Test 15
4. Bengali/ Nepali 5
Total 100

 

Important Point

  • Time Duration: 90 Minutes
  • No Negative Marking
  • Exam Medium: English

WBSETCL 2022: Syllabus

Numerical Analysis

  • Directions
  • Embedded Figures
  • Number Systems
  • Non-Verbal Series
  • Arithmetical Reasoning
  • Number Ranking
  • Data Interpretation
  • Interest
  • Mensuration
  • Blood Relations
  • Decision Making
  • Similarities
  • Decimals & Fractions
  • Alphabet Series
  • Time and Distance
  • Discount
  • Whole Numbers
  • Differences
  • Cubes and Dice
  • Analogy
  • Arrangements
  • Number Series

English

  • Fill in the blanks
  • Prepositions
  • Sentence Completion
  • Active and Passive Voice
  • Spelling Test
  • Antonyms
  • Spotting Errors
  • Passage Completion
  • Substitution
  • Sentence Arrangement
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Para Completion
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Synonyms
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Idioms and Phrases

Aptitude

  • Time and Distance
  • Compound Interest
  • Volumes
  • Profit and Loss
  • Odd Man Out
  • Races and Games
  • Mensuration
  • Mixtures and Allegations
  • Problems on Numbers
  • Simple Equations
  • Areas
  • Problems on Trains
  • Time and Work Partnership
  • Ratio and Proportion
  • Boats and Streams
  • Simple Interest
  • Indices and Surds
  • Permutations and Combinations
  • Probability
  • Simplification and Approximation
  • Averages
  • Problems on L.C.M and H.C.F
  • Pipes and Cisterns
  • Quadratic Equations
  • Percentages
  • Numbers and Ages

General Knowledge

  • Indian Politics
  • Famous Days & Dates
  • Famous Books & Authors
  • Botany
  • Indian History
  • Chemistry
  • Indian Economy
  • Sports
  • Indian Parliament
  • Geography
  • Physics
  • Inventions in the World
  • Zoology
  • Environment
  • Indian Culture
  • Basic Computer

Electrical

  • Switch Gear and Protection
  • Network Analysis
  • Control Systems
  • Analog and Digital Electronics
  • Electromagnetic Theory
  • Power Systems
  • Electronics Devices
  • Power Electronics & Drives
  • Electrical Instrumentation
  • Power System Protection
  • Electrical Machines
  • Power System Analysis & Control
  • Utilization of Electrical Energy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: wbsetcl je syllabus 2022, wbsetcl je syllabus 2021, wbsetcl je syllabus pdf download, wbsetcl je grade 2 salary, wbsetcl je previous year question paper, wbsetcl je electrical syllabus, wbsetcl je electrical syllabus pdf, wbsetcl syllabus

03 March 2022 Current Affairs

0
03 March 2022 Current Affairs
03 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

03 March 2022 Current Affairs

Ques 1. DRDO successfully tested the distribution tech of Quantum between?
Ans. Vidyanchal and Prayagraj

Ques 2. Who has destroyed the world’s largest aircraft ‘Maria’?
Ans. Russia

Ques 3. Who has been appointed by the Union Government as the CEO of the new National e-Governance Division?
Ans. Abhishek Singh

Ques 4. Who has reached the top in the men’s ATP ranking?
Ans. Daniil Medvedev

Ques 5. When is National Protein Day celebrated?
Ans. February 27

Ques 6. Which country India is conducting a joint military exercise Videsh, EX DHARMA GUARDIAN-2022 in Karnataka?
Ans. Japan

Ques 7. Which country has become the largest recipient of the US COVID vaccine?
Ans. Bangladesh

Ques 8. Under which mission did India evacuate 219 people from war-affected Ukraine in February 2022?
Ans. Operation Ganga

Ques 9. Who has inaugurated Industry Connect 2022?
Ans. Dr. Mansukh Mandviya

Ques 10. ExCobra Warrior 22 air exercise will be conducted between India and which country?
Ans. UK

Ques 11. What percentage of foreign investment has been approved by the Union Cabinet in LIC’s IPO?
Ans. 20

Ques 12. India and which country has renewed the bilateral swap arrangement?
Ans. Japan

Ques 13. Union Minister Sarbananda Sonowal has inaugurated the Nikarshan Sadan Dredging Museum in the DCI campus of which city?
Ans. Visakhapatnam

Ques 14. Did IOC withdraw the top Olympic honor from the President of which country?
Ans. Russia

Ques 15. Moody has projected India’s growth rate to be what percent in the current fiscal year 2022?
Ans. 9.5%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English

IIT ISM Dhanbad Syllabus 2022

0
IIT ISM Dhanbad Syllabus 2022
IIT ISM Dhanbad Syllabus 2022

IIT ISM Dhanbad Syllabus 2022

In this post, we are sharing the IIT ISM Dhanbad Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about the Indian Institute of Technology ISM Dhanbad Syllabus 2022 recruitment.

IIT ISM Dhanbad 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name Marks
1. English  

 

80 Marks

 

 

2. Accounts
3. Reasoning
4. Aptitude
5. General Knowledge
6. Computer Proficiency Test 20 Marks

Marks

100 Marks

 

Indian Institute of Technology ISM Dhanbad 2022: Syllabus 

English

  • Active And Passive Voice Rules
  • List of One Word Substitutions
  • Rules For Prepositions
  • List of Homophones/Homonyms
  • Sentence Rearrangement & Para jumbles
  • Idioms And Phrases
  • Rules For Tenses
  • List of Synonyms and Antonyms
  • Rules and List of Conjunctions
  • Spotting the Error
  • Adjective Degree Of Comparison Rules
  • Cloze Test
  • Sentence Correction Questions
  • Letter Writing Format
  • Direct & Indirect Speech Rules
  • Precis Writing
  • Article Rules
  • List of Prepositions
  • Reading Comprehension

Accounts

  • Redemption of debentures
  • Amalgamation
  • Errors and their rectification
  • Non-trading concerns
  • Preparation of Trial Balance
  • Accounts from incomplete records
  • Life Insurance Companies Bank Accounts
  • Bills of Exchange
  • Joint ventures
  • Hire Purchases Installment Systems
  • Issues and forfeiture of Shares and Debentures
  • Bank Reconciliation Statement
  • Single entry
  • Bonus shares and final accounts
  • Company Account
  • Absorption and re-construction
  • Self Balancing Ledgers, Royalties
  • Accounting Standards
  • Consignment
  • Accounts of non-trading concerns
  • Branch Accounts
  • Basic concepts and conventions
  • Depreciation
  • Final Statements of Accounts
  • Liquidation of Companies

Reasoning

  • Verbal Reasoning
  • Analogy
  • Syllogism
  • Blood Relations
  • Calendar and Clock Test
  • Classification
  • Mathematical Operations
  • Coding-Decoding
  • Alphabet Test
  • Cubes and Dices Test
  • Images
  • Non-Verbal Series
  • Number-Ranking-Time Sequence
  • Puzzle Test
  • Series Completion
  • Statements
  • Arithmetical Reasoning
  • Data Sufficiency

Aptitude

  • Problems on Numbers
  • Ratio & Proportion
  • Area
  • Permutation & Combination
  • Average
  • Pipes and Cisterns
  • Bankers Discount
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Problems on Trains
  • Calendar
  • Problems on Trains
  • Chain Rule
  • LCM and HCF
  • Clocks
  • Simplification
  • Mixture & Allegation
  • Stock & Shares
  • Decimal Fractions
  • Time & Work
  • True Discount
  • Heights & Distances
  • Height & Distance
  • Logarithms
  • Operations on Numbers
  • Geometry & Mensuration
  • Percentage
  • Sets & Union
  • Problems on Ages
  • Software Testing
  • Profit & Loss
  • Data Interpretation
  • Simple Interest
  • Stream Boat Problems
  • Time & Distance
  • Inequality Arithmetic Aptitude
  • Volume and Surface Area
  • Compound Interest
  • Progression
  • Calendar
  • Programming Languages like C++, Java, Python
  • Partnerships
  • Surds & Indices
  • Pipes & Cisterns
  • Age Problems

General Knowledge

  • Largest rivers, lakes, mountains in the world
  • Various Government schemes
  • List of IPL and WorldCup Winners
  • Full forms of organizations
  • Largest National Parks and Sanctuaries
  • Latest Summits and Conferences
  • Name of historical monuments in India
  • Latest Awards and Nominations
  • UNESCO World Heritage
  • List of Ministers of India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: IIT Dhanbad placement 2021, IIT Dhanbad highest package 2021, IIT Dhanbad placement MTech, ism Dhanbad Ph.D. student list, IIT Dhanbad cutoff, IIT Dhanbad Ph.D. admission 2021, IIT (ism Dhanbad migration certificate), IIT (ism parent portal)

02 March 2022 Current Affairs

0
02 March 2022 Current Affairs
02 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 02 March 2022 

Ques 1. When has National Science Day been celebrated recently?
Ans. 28 February

Ques 2. What percentage of foreign investment has been approved by the Union Cabinet in LIC’s IPO?
Ans. 20%

Ques 3. Which ministry has recently launched the “Language Certificate Selfie” campaign with an aim to promote multilingualism?
Ans. Ministry of Education

Ques 4. Recently the first solar power plant of Indian Railways has been launched in Bina for Indian Railways in which state?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 5. Madhabi Puri Buch has been appointed as the new chairman of which ministry in place of Ajay Tyagi?
Ans. SEBI

Ques 6. Which High Court has recently directed the state government to form a panel for wetlands?
Ans. Tripura High Court

Ques 7. Which day is celebrated whole over the world on 1st March?
Ans. world civil defense day

Ques 8. Which kingdom government has announced a budget of Rs 10 crore to promote camel rearing?
Ans. Rajasthan

Ques 9. Which of the following nation has become the first country in the world to authorize the use of the plant-based COVID-19 vaccine?
Ans. Canada

Ques 10. Which is the headquarters of the (IAEA) International Atomic Energy Agency?
Ans. Vienna

Ques 1. India withdrew from which of these multilateral exercises in 2022 amid a growing crisis in Ukraine?
Ans. cobra warrior

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

01 March 2022 Current Affairs

0
01 March 2022 Current Affairs
01 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 March 2022 

Ques 1. Shri Narayan Rane has recently announced the establishment of MSME Technology Center in Sindhudurg of which kingdom?
Ans. Maharashtra

Ques 2. Who won the gold medal in Moscow Wushu Stars Championship?
Ans. Saadia Tariq

Ques 3. Standard Chartered has tied up with whom to launch the platform for the payments platform of the airline industry?
Ans. International Air Transport Association

Ques 4. Who won the gold medal for India in Strandja Memorial Boxing?
Ans. Nikhat Zareen

Ques 5. At which place did the Bangladesh-India Cultural Meet conclude?
Ans. Monarchy

Ques 6. Which of the following ministry has recently issued a notification to amend Rule 93 of the Central Motor Vehicles Rules 1989?
Ans. Ministry of Road Transport and Highways

Ques 7. ‘Meri Policy, Mere Haath’ initiative was launched by?
Ans. Narendra Singh Tamari

Ques 8. The Union Cabinet has recently approved the implementation of which ministry’s Ayushman Bharat Digital Mission for five years with a budget of Rs 1,600 crore?
Ans. Ministry of Health and Family Welfare

Ques 9. Rare Disease Day is observed on which day?
Ans. February 28

Ques 10.  Exercise Dharma Guardian 2022 is India’s military training exercise with which country?
Ans. Japan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

WBSHFWS CHO Syllabus 2022

0
WBSHFWS CHO Syllabus 2022
WBSHFWS CHO Syllabus 2022

WBSHFWS CHO Syllabus 2022

In this post, we are sharing the WBSHFWS CHO Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about West Bengal State Health & Family Welfare Samiti Community Health Officer Syllabus 2022  recruitment.

WBSHFWS CHO 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question Marks
1. General Knowledge 10 Question 10 Marks
2. Reasoning 20 Question 20 Marks
3. Aptitude 20 Question 20 Marks
4. Concerned Subject 50 Question 50 Marks
Total 100 Question 100 Marks

 

West Bengal State Health & Family Welfare Samiti CHO 2022: Syllabus

General Knowledge

  • Food Festival
  • Richest Persons
  • National Flowers
  • Legislatures of the World – National Assembly
  • Famous Sports Personalities
  • National Animals
  • Stock exchanges
  • National Birds
  • Countries and their main Industries
  • Stadium In world
  • Popular Newspaper
  • Central banks of Various Countries
  • Famous Personalities
  • Countries and their National Games
  • World President and Prime Ministers

Reasoning

  • Cubes and Dices Test
  • Analogy
  • Blood Relations
  • Calendar and Clock Test
  • Alphabet Test
  • Classification
  • Coding-Decoding
  • Syllogism
  • Data Sufficiency
  • Images
  • Mathematical Operations
  • Non-Verbal Series
  • Verbal Reasoning
  • Arithmetical Reasoning
  • Series Completion
  • Statements
  • Puzzle Test

Aptitude

  • Areas
  • Problems on L.C.M and H.C.F
  • Mixtures and Allegations
  • Races and Games
  • Compound Interest
  • Volumes Profit and Loss
  • Time and Work Partnership
  • Probability
  • Simple Interest
  • Problems on Trains
  • Time and Distance
  • Permutations and Combinations
  • Odd Man Out
  • Ratio and Proportion
  • Pipes and Cisterns
  • Averages
  • Quadratic Equations
  • Problems on Numbers
  • Numbers and Ages
  • Mensuration
  • Indices and Surds
  • Boats and Streams
  • Percentages
  • Simplification and Approximation

Concerned Subject

  • Ophthalmology
  • Medicine
  • Psychiatry
  • Biochemistry
  • Surgery
  • Anesthesiology
  • Pathology
  • Orthopedics
  • Physiology
  • Pharmacology
  • Community Medicine
  • Anatomy
  • Radio Diagnose Pediatrics
  • Skin & VD.
  • F.M.T.
  • Microbiology
  • Dental
  • Sociology
  • O & G
  • ENT
  • Toxicology
  • Microchemistry
  • Pharmaceutics
  • Mental Health
  • Nutrition
  • Anatomy & Physiology
  • Nursing Management
  • Psychology
  • Clinical Pathology
  • Biochemistry

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: WBSHFWS CHO Exam Pattern 2022, West Bengal State Health & Family Welfare Samiti Community Health Officer Syllabus 2022, West Bengal Family Welfare Samiti Community Health Officer Syllabus 2022, West Bengal State Health Samiti Community Health Officer Syllabus 2022