15 March 2022 Current Affairs

0
201
15 March 2022 Current Affairs
15 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 March 2022 

Ques 1. Which ministry has organized the all-India program ‘Jharokha’?
Ans. Ministry of Culture

Ques 2. When is World Rotaract Day celebrated?
Ans. On 13 March 2022

Ques 3. Where is the world’s tallest statue of Lord Buddha being built?
Ans. India

Ques 4. Where will the WHO center promote traditional medicine open?
Ans. Gujarat

Ques 5. Who has become the chairman of the (NFRA) National Financial Reporting Authority?
Ans. Ajay Bhushan Pandey

Ques 6. With whose cooperation the Ministry of Education has launched the ‘Kanya Shiksha Pravesh Utsav’ campaign?
Ans. UNICEF

Ques 7. For which state the Government of India has signed a loan of $125 million with the World Bank?
Ans. West Bengal

Ques 8. The National Defense University has been dedicated to the nation by Prime Minister Narendra Modi.
Ans. Lavad village, Gandhinagar, Gujarat

Ques 9. Which railway zone has launched the first ‘Gati Shakti Multi-Modal Cargo Terminal’?
Ans. Eastern Railway

Ques 10. When is No Smoking Day celebrated?
Ans. 09 March

Ques 11. Which has become the first lab manufacturing company in the world to get BIS certification?
Ans. Petroproducts (Tamil Nadu)

Ques 12. Which kingdom government has launched the ‘Mukhyamantri Cha Shrami Kalyan Prakalpa’ scheme?
Ans. Tripura

Ques 13. Who has been appointed as the President of FATF?
Ans. T Raja Kumar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here