16 March 2022 Current Affairs

0
262
16 March 2022 Current Affairs
16 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 16 March 2022 

Ques 1. Which kingdom has launched a unique digital school health platform under the National Digital Health Mission?
Ans. Puducherry

Ques 2. Which state government has launched ‘Aam Yojana’ for non-working mothers and ‘Bahini’ scheme for girl students?
Ans. Sikkim

Ques 3. Where will the literary festival of Sahiya Akademi be organized?
Ans. new Delhi

Ques 4. Which ministry recently organized the third edition of ‘Gender Dialogue’?
Ans. Ministry of Rural Development

Ques 5. Who has been appointed as the brand ambassador of the global pharma major Lupin Limited for its Shakti initiative?
Ans. Mary Kom

Ques 6. When is World Consumer Rights Day 2022 celebrated?
Ans. 15 March

Ques 7. Russia and which country has been banned by the IPC for the Beijing Winter Paralympics?
Ans. Belarus

Ques 8. Which Indian player has broken Kapil Dev’s record of making the fastest Test fifty?
Ans. Rishabh Pant

Ques 9. India’s largest floating solar power plant inaugurated?
Ans. Tuticorin

Ques 10. Caitlin Novak has been elected as the first female President of which country?
Ans. Hungary

Ques 11. Which country topped the global investment in digital shopping 2021?
Ans. America

Ques 12. Who has launched the ‘India Water Pitch Pilot Scale Challenge’?
Ans. Hardeep Singh Puri

Ques 13. Which state government has presented ‘Children’s Budget’ for the first time as part of its annual financial plan?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 14. Prime Minister Mr. Narendra Modi has inaugurated 11 Khel Mahakumbh?
Ans. Ahmedabad

Ques 15. Which nation topped the medal tally in ISSF World Cup 2022?
Ans. Bharat

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here