12 March 2022 Current Affairs

0
308
12 March 2022 Current Affairs
12 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

12 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 March 2022 

Ques 1. Where has the 3rd National Youth Parliament Festival (NYPF) started on 10th and 11th March 2022?
Ans. New Delhi

Ques 2. Which kingdom of India has secured the first position in Mission Indradhanush?
Ans. Odisha

Ques 3. Who has unveiled Ratnakar Shetty’s autobiography “On Board: My Years in BCCI”?
Ans. Sharad Pawar

Ques 4. Who has broken Kapil Dev’s record of Four Thirty Four Test wickets?
Ans. R Ashwin

Ques 5. Which state government has inaugurated India’s largest floating solar power project?
Ans. Tamil Nadu

Ques 6. Which state government has launched “Kaushalya Matritva Yojana”?
Ans. Government of Chhattisgarh

Ques 7. At which place Prime Minister Narendra Modi has approved the establishment of the (WHO GCTM) World Health Organization Global Center for Traditional Medicine?
Ans. Jamnagar

Ques 8. In which nation the Ambassador of India Mukul Arya has passed away?
Ans. Palestine

Ques 9. When is the foundation day of CISF celebrated?
Ans. March 10

Ques 10. Which female sportsperson has been recently appointed as the brand ambassador for its Shakti campaign by global pharma Lupine Ltd.?
Ans. Mary Kom

Ques 11. Which kingdom has topped in terms of net state per capita?
Ans. Telangana

Ques 12. Yun Suk-yol was elected as the new President of which nation?
Ans. South Korea

Ques 13. The European Atomic Research Organization-CERN has recently suspended the observer status of which country?
Ans. Russia

Ques 14. Which kingdom has retained its number one position in the SKOCH State of Governance Ranking for the second consecutive year?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 15. Which kingdom government has partnered with the British Council to promote sports, education under the Premier League Stars project?
Ans. Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here