13 March 2022 Current Affairs

0
184
13 March 2022 Current Affairs
13 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

13 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 13 March 2022 

Ques 1. Which state government has launched the ‘Women @ Work’ program?
Ans. Karnataka

Ques 2. Who has launched Star Women Care Insurance Policy?
Ans. Star Health and Allied Insurance

Ques 3. Which state has been ranked first in the SKOCH State of Governance ranking for the second year in a row?
Ans. Andra Pradesh

Ques 4. For which country, the IMF board has approved emergency assistance of 1.4 billion dollars?
Ans. Ukraine

Ques 5. In which state floating solar power plant has been set up recently at an estimated cost of Rs 150.4 crore?
Ans. Tamil Nadu

Ques 6. Which nation topped the medal tally in (ISSF) International Shooting Sport Federation World Cup 2022?
Ans. India

Ques 7. From which state was the Indian Railways’ first Gati Shakti Cargo Terminal successfully launched?
Ans. Jharkhand

Ques 8. Which state government has announced to launch a mega campaign for urban farming?
Ans. Delhi

Ques 9. Which scheme has been expanded to encourage AR skills among the youth?
Ans. Atal Innovation Mission

Ques 10. Which country’s former President Rafiq Tarar has passed away recently at the age of 92?
Ans. Pakistan

Ques 11. What is the rank of India in the V-Dem Democracy Report 2022?
Ans. 93rd place

Ques 12. Which country has recently launched Noor 2 military satellite by IRGC?
Ans. Iran

Ques 13. Which nation transgender activist Bhumika Shrestha has been honored with the International Women of Courage Award?
Ans. Nepal

Ques 14. Recently in the news xenotransplantation is related to which field?
Ans. organ transplant

Ques 15. Who was elected as the new President of the Karnataka State Council?
Ans. Arjun Ranga

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here