11 March 2022 Current Affairs

0
261
11 March 2022 Current Affairs
11 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

11 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 March 2022 

Ques 1. Who has released the Center for Science and Environment’s ‘Status of India’s Environment Report 2022’?
Ans. Bhupendra Yadav

Ques 2. T Raja Kumar, a resident of Singapore, has been appointed as the chairman of which financing agency recently?
Ans. Financing Agency Financial Action Task Force

Ques 3. Which mutual fund has launched the women-led financial empowerment initiative ‘LakshmiForLakshmi’?
Ans. HDFC Mutual Fund

Ques 4. Which former Indian Army Chief has passed away?
Ans. SF Rodrigues

Ques 5. Which state government has announced the Matrishakti Udyamita Yojana?
Ans. Haryana

Ques 6. Who are the target beneficiaries of the ‘UPI123Pay’ facility launched by the Reserve Bank of India?
Ans. feature phone users

Ques 7. When is No Smoking Day celebrated across the world?
Ans. March 9

Ques 8. In which present Indian state was the ‘Pal-Dadhav Massacre’ organized?
Ans. Gujarat

Ques 9. Which Olympic champion has set a new world record in pole vault?
Ans. Armand Gustave Duplantis

Ques 10. Where was the trial of the first indigenous flying trainer aircraft Hansa NG completed?
Ans. Puducherry

Ques 11. Which state government has completed 100 years of the Pal-Dadhav massacre?
Ans. Gujarat

Ques 12. Which state government has initiated Amma and Bahini scheme?
Ans. Sikkim

Ques 13. In which state is the largest statue of Lord Buddha in sleeping posture being built in India?
Ans. Bihar

Ques 14. Which state cabinet has approved a proposal to replace paper ballots with electronic voting machines in the Guwahati Municipal Corporation elections?
Ans. Assam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here