Monday, October 27, 2025
Home Blog Page 162

OSSC Technical Assistant Syllabus 2022

0
OSSC Technical Assistant Syllabus 2022
OSSC Technical Assistant Syllabus 2022

OSSC Technical Assistant Syllabus 2022

In this post, we are sharing the OSSC Technical Assistant Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about the Odisha Staff Selection Commission Technical Assistant Syllabus 2022 recruitment.

OSSC Technical Assistant 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question Marks
1. General English 15 Question 15 Marks
2. Odisha Language 15 Question 15 Marks
3. General Studies 20 Question 20 Marks
4. Technical Subject 50 Question 50 Marks
Total 100 Question 100 Marks

 

Important Points

  • Negative Marking: 0.25 Marks
  • Time Duration: 90 Minutes
  • Exam Type: MCQ

Odisha Staff Selection Commission Technical Assistant 2022: Syllabus 

General Studies

  • Persons in Headlines
  • Economy
  • General Knowledge of Science
  • Name of Ministers
  • Current Affairs
  • History of State And Country
  • Sports-Related News
  • Latest Events
  • Budget
  • Sports
  • Polity

General English

  • Para Completion
  • Sentence Improvement
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Synonyms
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Substitution
  • Prepositions
  • Antonyms
  • Fill in the blanks
  • Passage Completion
  • Spotting Errors
  • Joining Sentences
  • Substitution
  • Transformation
  • Active and Passive Voice
  • Completion
  • Spelling Test
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Sentence

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: junior assistant syllabus 2022, OSSC syllabus 2022, OSSC syllabus 2021 pdf, OSSC syllabus pdf, ossc.gov.in syllabus, OSSCexam pattern, OSSC small savings syllabus, OSSC ari syllabus

12 March 2022 Current Affairs

0
12 March 2022 Current Affairs
12 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

12 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 March 2022 

Ques 1. Where has the 3rd National Youth Parliament Festival (NYPF) started on 10th and 11th March 2022?
Ans. New Delhi

Ques 2. Which kingdom of India has secured the first position in Mission Indradhanush?
Ans. Odisha

Ques 3. Who has unveiled Ratnakar Shetty’s autobiography “On Board: My Years in BCCI”?
Ans. Sharad Pawar

Ques 4. Who has broken Kapil Dev’s record of Four Thirty Four Test wickets?
Ans. R Ashwin

Ques 5. Which state government has inaugurated India’s largest floating solar power project?
Ans. Tamil Nadu

Ques 6. Which state government has launched “Kaushalya Matritva Yojana”?
Ans. Government of Chhattisgarh

Ques 7. At which place Prime Minister Narendra Modi has approved the establishment of the (WHO GCTM) World Health Organization Global Center for Traditional Medicine?
Ans. Jamnagar

Ques 8. In which nation the Ambassador of India Mukul Arya has passed away?
Ans. Palestine

Ques 9. When is the foundation day of CISF celebrated?
Ans. March 10

Ques 10. Which female sportsperson has been recently appointed as the brand ambassador for its Shakti campaign by global pharma Lupine Ltd.?
Ans. Mary Kom

Ques 11. Which kingdom has topped in terms of net state per capita?
Ans. Telangana

Ques 12. Yun Suk-yol was elected as the new President of which nation?
Ans. South Korea

Ques 13. The European Atomic Research Organization-CERN has recently suspended the observer status of which country?
Ans. Russia

Ques 14. Which kingdom has retained its number one position in the SKOCH State of Governance Ranking for the second consecutive year?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 15. Which kingdom government has partnered with the British Council to promote sports, education under the Premier League Stars project?
Ans. Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English

CSO Central Command CSBO Syllabus 2022

0
CSO Central Command CSBO Syllabus 2022
CSO Central Command CSBO Syllabus 2022

CSO Central Command CSBO Syllabus 2022

In this post, we are sharing the CSO Central Command CSBO Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about the Chief Signal Officer Central Command Civilian Switch Board Operator Syllabus 2022 recruitment.

CSO Central Command CSBO 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name Marks
1. General English  

 

100 Marks

 

 

2. Numerical Aptitude
3. General Intelligence and Reasoning
4. General Awareness

 

Important Points

  • Exam Type: MCQ
  • Question Paper: Hindi & English

Central Command Civilian Switch Board Operator Syllabus 2022: Syllabus

General English

  • Adjective Degree Of Comparison Rules
  • Rules For Prepositions
  • Article Rules
  • Rules and List of Conjunctions
  • Active And Passive Voice Rules
  • List of One Word Substitutions
  • Rules For Tenses
  • List of Homophones/Homonyms
  • Sentence Correction Questions
  • List of Synonyms and Antonyms
  • Spotting the Error
  • Reading Comprehension
  • Cloze Test
  • Letter Writing Format
  • Precis Writing
  • Direct & Indirect Speech Rules
  • Sentence Rearrangement & Para jumbles
  • Idioms And Phrases
  • List of Prepositions

Numerical Aptitude

  • Simple and Compound Interest
  • Ratios
  • Fractions
  • Age
  • Profit and Loss
  • Missing Numbers
  • LCM and HCF
  • Average
  • Prices and Expenditure Problems
  • Factoring
  • Time and Work
  • Mensuration
  • Volume
  • Series Completion
  • Percentage
  • Time and Distance

Reasoning

  • Arithmetical Reasoning
  • Coding and Decoding
  • Ven Diagram
  • Problem on Age Calculation
  • Decision Making
  • Inference
  • Number Ranking
  • Mirror Images
  • NonVerbal Series
  • Test of Direction Sense
  • Number Series
  • Alphabet Series
  • Grouping Identical Figures
  • Arguments
  • Blood Relations
  • Analogy
  • Figure Matrix Questions

General Intelligence

  • Non-Verbal Series
  • Figurative Classification
  • Classification
  • Ranking
  • Analogies
  • Number Ranking
  • Arithmetical Reasoning
  • Mathematical Operations
  • Venn diagrams
  • Time Sequence
  • Figural Pattern
  • Cubes and Dice
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Logical Venn Diagrams
  • Directions
  • Number
  • Arrangements
  • Number Series

General Awareness

  • Money Market in India
  • Taxes on Income and Expenditure
  • Financial and Railway Budget
  • Role of Banking
  • Economic Planning
  • Public Finance
  • National Income
  • Finance Commissions
  • Bills
  • Concept of Budget
  • RBI and its Monetary Policy
  • Schemes and Policies implemented by Government
  • Indian Banking Industry History
  • Functions of Banks
  • Types of Banks
  • Inflation
  • Capital market in India
  • Revenue of Central Government

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Chief Signal Officer Central Command Civilian Switch Board Operator Syllabus 2022, CSO Central Command Civilian Switch Board Operator Syllabus 2022.

11 March 2022 Current Affairs

0
11 March 2022 Current Affairs
11 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

11 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 March 2022 

Ques 1. Who has released the Center for Science and Environment’s ‘Status of India’s Environment Report 2022’?
Ans. Bhupendra Yadav

Ques 2. T Raja Kumar, a resident of Singapore, has been appointed as the chairman of which financing agency recently?
Ans. Financing Agency Financial Action Task Force

Ques 3. Which mutual fund has launched the women-led financial empowerment initiative ‘LakshmiForLakshmi’?
Ans. HDFC Mutual Fund

Ques 4. Which former Indian Army Chief has passed away?
Ans. SF Rodrigues

Ques 5. Which state government has announced the Matrishakti Udyamita Yojana?
Ans. Haryana

Ques 6. Who are the target beneficiaries of the ‘UPI123Pay’ facility launched by the Reserve Bank of India?
Ans. feature phone users

Ques 7. When is No Smoking Day celebrated across the world?
Ans. March 9

Ques 8. In which present Indian state was the ‘Pal-Dadhav Massacre’ organized?
Ans. Gujarat

Ques 9. Which Olympic champion has set a new world record in pole vault?
Ans. Armand Gustave Duplantis

Ques 10. Where was the trial of the first indigenous flying trainer aircraft Hansa NG completed?
Ans. Puducherry

Ques 11. Which state government has completed 100 years of the Pal-Dadhav massacre?
Ans. Gujarat

Ques 12. Which state government has initiated Amma and Bahini scheme?
Ans. Sikkim

Ques 13. In which state is the largest statue of Lord Buddha in sleeping posture being built in India?
Ans. Bihar

Ques 14. Which state cabinet has approved a proposal to replace paper ballots with electronic voting machines in the Guwahati Municipal Corporation elections?
Ans. Assam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

Kerala PSC Junior Employment Officer Syllabus 2022

0
Kerala PSC Junior Employment Officer Syllabus 2022
Kerala PSC Junior Employment Officer Syllabus 2022

Kerala PSC Junior Employment Officer Syllabus 2022

In this post, we are sharing the (KPSC) Kerala PSC Junior Employment Officer Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about Kerala Public Service Commission Junior Employment Officer Syllabus 2022 recruitment.

KPSC Junior Employment Officer 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name Marks
1. General Science  

 

 

 

100 Marks

 

 

 

 

 

2. Mental Ability & Test Of Reasoning
3. Current Affairs
4. Quantitative Aptitude
5. General English
6. Facts About Kerala
7. Information Technology & Cyber Laws
8. Facts About India
9. Social Welfare Schemes & Measures
10. Constitution of India and Civil Rights

 

KPSC Junior Employment Officer 2022: Syllabus

Current Affairs

  • Current Ministers & Governors
  • Sports & General
  • Science & Technology
  • Environment
  • Economy
  • Finance
  • Banking
  • Abbreviations and Economic Terminologie
  • Awards
  • Books & Authors
  • Festivity
  • International Affairs
  • Current Events
  • Government Schemes
  • Obituary
  • Indian Financial System
  • Politics
  • Capitals & Currencies
  • Education
  • Summits & Conferences
  • Business

Mental Ability & Reasoning

  • Logical Venn Diagrams
  • Classification
  • Series
  • Time Sequence Test
  • Coding-Decoding
  • Blood Relations
  • Direction Sense Test
  • Eligibility Test
  • Alphabet Test
  • Sitting Arrangements
  • Arithmetical Reasoning
  • Number
  • Ranking
  • Inserting the Missing Character
  • Analogy
  • Mathematical Operations

General English

  • Synonyms
  • Active and Passive Voice
  • Substitution
  • Antonyms
  • Sentence Improvement
  • Idioms and Phrases
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Sentence
  • Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Spotting Errors
  • Prepositions
  • Sentence Arrangement
  • Fill in the blanks
  • Para Completion
  • Joining Sentences
  • Transformation
  • Substitution

Quantitative Aptitude

  • Problems on L.C.M and H.C.F
  • Indices and Surds
  • Boats and Streams
  • Simple Interest
  • Time and Distance
  • Percentages
  • Time and Work Partnership
  • Problems on Trains
  • Areas
  • Races and Games
  • Numbers and Ages
  • Mixtures and Allegations
  • Permutations and Combinations
  • Ratio and Proportion
  • Pipes and Cisterns
  • Simplification and Approximation
  • Problems on Numbers
  • Averages
  • Profit and Loss
  • Compound Interest
  • Volumes
  • Probability
  • Odd Man Out
  • Simple Equations
  • Quadratic Equations
  • Mensuration

General Science

  • Organic reaction mechanism and Stereochemistry
  • Nuclear Chemistry
  • Organometallic compounds
  • Bioinorganic chemistry
  • Polymers
  • Quantum Chemistry
  • Electrochemistry
  • Analytical Chemistry and Instrumental methods
  • Poisons and Pesticides
  • Natural Products and Drugs
  • Chemical Kinetics and Thermodynamics

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: junior employment officer question paper, junior employment officer qualification, junior employment officer exam date 2022, junior employment officer 2017 cut off, junior employment officer promotion, junior employment officer salary, junior employment officer Kerala psc syllabus, junior employment officer syllabus pdf

10 March 2022 Current Affairs

0
10 March 2022 Current Affairs
10 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 March 2022

Ques 1. Name the RBI Governor, who has recently launched a UPI-based payment product named “UPI123Pay” for smartphones?
Ans. Shaktikanta Das

Ques 2. Which of the following police force has celebrated its 53rd Raising Day on 6th March 2022?
Ans. Central Industrial Security Force

Ques 3. Where has C-DAC installed the supercomputer Param Ganga?
Ans. IIT Roorkee (Speed ​​- 1.66 petaflops)

Ques 4. Which state police will get training in AI data analytics?
Ans. Kerala

Ques 5. What is the objective of the ‘Samarth’ initiative launched by the Ministry of MSME?
Ans. Women Entrepreneurship

Ques 6. Which state has witnessed a sharp increase in the population of rhinos and tigers in Manas National Park and Tiger Reserve?
Ans. Assam

Ques 7. Which has become the most accepted country in the world?
Ans. Russia

Ques 8. Who will inaugurate Sagar Parikrama in Gujarat?
Ans. Purushottam Rupala

Ques 9. Which country has launched its second satellite Noor-2 in low earth orbit?
Ans. Iran

Ques 10. Which country has been declared a partially free space in the Freedom of the World 2022 report?
Ans. India

Ques 11. Asia’s biggest Defense Expo 2022 has been postponed?
Ans. Gandhinagar

Ques 12. Which company has announced the opening of India’s largest business and cultural center in Mumbai?
Ans. Reliance Industries Limited

Ques 13. President Ram Nath Kovind has honored how many women with the Nari Shakti Award on International Women’s Day?
Ans. 29

Ques 14. Which helpline has been launched by the Reserve Bank of India for 24*7 digital payments?
Ans. Digi Sathi ( 1800-891-3333 )

Ques 15. In which city the annual summit of the India Global Forum has been organized?
Ans. Bangalore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

Rajasthan Police Constable Syllabus 2022

0
Rajasthan Police Constable Syllabus 2022
Rajasthan Police Constable Syllabus 2022

Rajasthan Police Constable Syllabus 2022

In this post, we are sharing the Rajasthan Police Constable Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about Rajasthan Police Department Syllabus 2022 recruitment.

Rajasthan Police Constable 2022: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question Marks
1. General Knowledge of Computer & Reasoning 60 Question 60 Marks
2. General Science, General Knowledge, Social Science 35 Question 35 Marks
3. Information About Department 10 Question 10 Marks
4. Art, History, Geography, Politics & Economic Status of Rajasthan 40 Question 40 Marks
Total 150 Question 150 Marks

 

Rajasthan Police Department 2022: Syllabus

Current Affairs, Social Science, General Knowledge, and General Science.

  • National and International Current Affairs
  • Art and Culture
  • Science
  • Sports
  • Author and Books Geography
  • History
  • Economics
  • Honors
  • Indian Constitution and the Politics
  • Awards

General Knowledge Of Rajasthan

  • Miscellaneous
  • Culture
  • Rajasthan Current Affairs
  • Economy
  • Polity
  • Rivers
  • Climate
  • Rajasthan History
  • Lakes
  • Geography

Reasoning and Logical Ability And Computer Knowledge

  • Statement conclusion
  • Analogy
  • Ordering
  • Series
  • Finding lost numbers
  • Dice and Cubes
  • Logical order of words
  • Nonverbal Reasoning
  • Logical Reasoning
  • Blood relation
  • Data Interpretation
  • Arithmetic Reasoning
  • Mirror and water reflection
  • Directions Test
  • Counting figures
  • Miscellaneous
  • Coding-decoding
  • Venn diagram
  • Clock
  • calendar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Rajasthan police constable syllabus pdf, Rajasthan police syllabus pdf download in Hindi, Rajasthan police constable syllabus 2021 pdf, constable syllabus in Hindi, Rajasthan police constable syllabus in English, raj police constable syllabus 2021 in Hindi, Rajasthan police syllabus 2020 pdf

09 March 2022 Current Affairs

0
09 March 2022 Current Affairs
09 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 09 March 2022

Ques 1. Which is the venue of the (IGF) India Global Forum event in 2022?
Ans. Bangalore

Ques 2. When is International Women’s Day celebrated?
Ans. March 8

Ques 3. Between which railway stations, the investigation of the test of the Kavach methodology has been done by the Union Minister of Railways, Communications, Electronics and Information Technology, Ashwini Vaishnav.
Ans. Between Gullaguda and Chitgidda railway stations

Ques 4. Name the Union Minister of State for Micro, Small, and Medium Enterprises, who has launched “Sambhav” and “Swavalamban” initiatives recently.
Ans. Bhanu Pratap Singh Verma

Ques 5. Which digital payments company has announced to expand its partnership with the Tourism Corporation and Indian Railway Catering (IRCTC)?
Ans. Paytm

Ques 6. Which tech giant has announced to set up India’s largest data center area in Hyderabad?
Ans. Microsoft

Ques 7. Which country has a test-fired reconnaissance satellite system?
Ans. North Korea

Ques 8. On 07 March 2022, who has started the Donate-a-Pension campaign under the Pradhan Mantri Shram Yogi Maan Dhan Yojana.
Ans. Union Minister for Employment and Employment Bhupendra Yadav

Ques 9. Who has inaugurated the Pune Metro Rail Project?
Ans. Narendra Modi

Ques 10. Who has launched the UPI 123 PAY system?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 11. Which party is predicted to get a huge majority in the Uttar Pradesh Exit Poll 2022?
Ans. BJP

Ques 12. Which country has been included in the gray list by the Financial Action Task Force (FATF)?
Ans. United Arab Emirates (UAE)

Ques 13. What is Digisathi?
Ans. 24×7 Helpline

Ques 14. Where is the annual summit of the India Global Forum held?
Ans. Bangalore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

NIFT JTO Syllabus 2022

0
NIFT JTO Syllabus 2022
NIFT JTO Syllabus 2022

NIFT JTO Syllabus 2022

In this post, we are sharing the NIFT JTO Syllabus 2022. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about the National Institute of Fashion Technology (Junior Translation Officer) Syllabus 2022 recruitment.

NIFT JTO 2022: Exam Pattern

Paper-I

S.No. Subject Name Marks
1. General English 100 Marks
2. General Hindi 100 Marks
Total 200 Marks

 

Important Point 

  • Exam Type: Objective Type

Paper-II

S.No. Exam Name Marks
1. Essay & Translation 200 Marks

 

National Institute of Fashion Technology 2022: Syllabus

General English

  • Joining Sentences
  • Sentence Improvement
  • Transformation
  • Sentence Arrangement
  • Prepositions
  • Antonyms
  • Fill in the blanks
  • Passage Completion
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Substitution
  • Sentence
  • Active and Passive Voice
  • Completion
  • Spelling Test
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Substitution
  • Para Completion
  • Synonyms
  • Idioms and Phrases
  • Spotting Errors

General Hindi

  • वर्ण, वर्तनी और उच्चारण
  • संज्ञा
  • सर्वनाम
  • विशेषण
  • उपसर्ग और प्रत्यय
  • विपरीतार्थक शब्द
  • संधि तथा संधि-विच्छेद
  • अनेकार्थक शब्द
  • वाक्यों का वर्गीकरण (सरल, मिश्र तथा संयुक्त)
  • संज्ञा से अव्यय तक
  • समास
  • रचना भाषा एवं व्याकरण
  • शुद्ध-अशुद्ध (शब्द शुद्धि, वाक्य शुद्धि)
  • भिन्नार्थक शब्द
  • वाक्यांश के लिए एक शब्द
  • प्रत्यय
  • मुहावरे और लोकोक्तियाँ
  • अनेक शब्दों के लिए एक शब्द
  • उपसर्ग
  • वर्तनी सम्बन्धी अशुद्धियाँ
  • वाक्य-क्रम व्यवस्थापन
  • मुहावरे
  • उच्चारण स्थान
  • रिक्त स्थानों की पूर्ति
  • पर्यायवाची शब्द

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: NIFTsyllabus 2022 pdf, NIFT  syllabus 2022 pdf download, NIFT 2022 syllabus, NIFT gat syllabus 2022, Arihant NIFT book 2022 pdf free download, NIFTexam syllabus 2022, NIFT syllabus 2021, NIFT syllabus in Hindi

 

08 March 2022 Current Affairs

0
08 March 2022 Current Affairs
08 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 08 March 2022 

Ques 1. Which space agency has started the development of the Europa Clipper spacecraft?
Ans. NASA

Ques 2. State Bank of India has appointed the former CEO of which bank Nitin Chugh as the Deputy Managing Director to run the digital banking operations.
Ans. Ujjivan Small Finance Bank

Ques 3. Which kingdom government has constituted a panel to restore the old pension scheme?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 4. When is Jan Aushadhi Day celebrated?
Ans. 07 March 2022

Ques 5. The Government of India has recently signed a host country agreement with whom to set up an innovation hub?
Ans. International Telecommunication Union

Ques 6. Who has inaugurated the 2nd edition of the Roorkee Water Conclave?
Ans. Gajendra Singh Shekhawat

Ques 7. Which country’s former cricketer Rod Marsh has passed away.
Ans. Australia

Ques 8. Which awardee Alan Ladd Jr passed away recently at the age of 84?
Ans. Oscar

Ques 9. Who has launched FG Dog Health Cover Insurance?
Ans. Future Generali India Insurance

Ques 10. Who among the following has been honored with the ‘Special Jury Award’ at the 9th edition of the FICCI Water Awards?
Ans. National Mission for Clean Ganga

Ques 11. Who has inaugurated the Study in India Meet 2022 held in Dhaka Bangladesh?
Ans. Dr. Dipu Moni and High Commissioner of India Vikram Doraiswamy

Ques 12. In which country is the 2022 ICC Women’s Cricket World Cup being held?
Ans. New Zealand

Ques 13. Under which initiative the Donate-a-Pension program has been started?
Answer: Prime Minister Shram Yogi Maan-Dhan-Yojana

Ques 14. Which airline has partnered with Switzerland-based solar fuel start-up, Sinhelian SA and is set to become the first airline in the world to use solar aviation fuel?
Swiss International Air Lines AG

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English