23 March 2022 Current Affairs

0
69
23 March 2022 Current Affairs
23 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

23 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 March 2022 

Ques 1. Which will host the BIMSTEC summit 2022?
Ans. Sri Lanka

Ques 2. India’s first Chief of Defense Staff (CDS) General Bipin Rawat has been conferred with which award posthumously?
Ans. Padma Vibhushan

Ques 3. State Bank of India has recently announced to set up Innovation, Incubation and Acceleration Center in which town?
Ans. Hyderabad

Ques 4. Who has released the book Dharmajivan Gatha?
Ans. Narendra Modi

Ques 5. Which Indian has been appointed to the United Nations Advisory Board on Effective Multilateralism?
Ans. Jayati Ghosh

Ques 6. Australia and which country have decided to take legal action against Russia?
Ans. Netherlands

Ques 7. Who has won the prestigious ‘Sportstar of the Year (Men)’ award at the Sportstar Aces Awards 2022?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 8. With which North-Eastern country has Germany signed an energy pact to reduce dependence on Russia?
Ans. Queue

Ques 9. When is the ‘Ordnance Manufacturing Day’ observed?
Ans. March 18

Ques 10. Which kingdom assembly has become the first paperless assembly in the nation?
Ans. Nagaland Assembly

Ques 11. ‘Golden Langur’ is an endangered species, native to which nation?
Ans. India and Bhutan

Ques 12. Where will the 14th India Japan summit be held?
Ans. new Delhi

Ques 13. When is World Down Syndrome Day observed?
Ans. March 21

Ques 14. In which city the Defense Minister Shri Rajnath Singh has recently inaugurated the Flight Control System Integration Complex?
Ans. Bangalore

Ques 15. For how many countries, the central government has restored the suspended five-year e-tourist visa since March 2020?
Ans. 156

Ques 16. When is World Poetry Day 2022 celebrated?
Ans. March 21

Ques 17. For how many years has the Asian Cricket Council extended the term of its President Jay Shah with the consent of all?
Ans. 1 year

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here