18 March 2022 Current Affairs

0
283
18 March 2022 Current Affairs
18 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 18 March 2022 

Ques 1. Which is the first state in the country to use the ‘Crop Diversification Index’?
Ans. Telangana

Ques 2. According to whose report India has installed a record 10 GW solar capacity in the year 2021?
Ans. Mercom India Research

Ques 3. Which institution released the guidelines for ‘Regulatory Framework for Microfinance Lending’?
Ans. RBI

Ques 4. Which poem has the Sahitya Akademi published?
Ans. Monsoon

Ques 5. Which ministry has launched a special entrepreneurship promotion campaign named ‘Samarth for Women’?
Ans. Ministry of MSME

Ques 6. Which state government has recently launched a new sports policy 2022-27?
Ans. Gujarat government

Ques 7. When is National Immunization Day observed?
Ans. 16 March 2022

Ques 8. Who has launched the ‘Sambhav’ and ‘Swavalamban’ initiatives?
Ans. Bhanu Pratap Singh Verma

Ques 9. Which day has been declared by the United Nations as the ‘International Day to Combat Islamophobia’?
Ans. March 15

Ques 10. Who has become the largest coal-producing company of India in the financial year 2021-22.
Ans. Mahanadi Coalfields Limited

Ques 11. Which became India’s first Unicorn Sports Enterprise?
Ans. Chennai Super Kings

Ques 12. Which country’s former President Rupiah Banda has passed away recently at the age of 85?
Ans. Zambia

Ques 13. Which government has launched My EV portal for registration and purchase of e-autos?
Ans. Delhi Government

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here