19 March 2022 Current Affairs

0
268
19 March 2022 Current Affairs
19 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

19 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 19 March 2022 

Ques 1. Who has entered the top five clubs in the world in terms of market capitalization?
Ans. India

Ques 2. Which company has become the first linear alkylbenzene manufacturing company in the world to get BIS certification?
Ans. Tamil Nadu Petroproducts

Ques 3. Which state has ranked first in India with the lowest maternal mortality ratio recorded at 30 “per one lakh live births”?
Ans. Kerala

Ques 4. Which university has tied up with Sedulity Solutions?
Ans. Jammu University

Ques 5. Who has launched the ‘India Water Pitch Pilot Scale Challenge’?
Ans. Hardeep Singh Puri

Ques 6. In which country will Rossgram be launched instead of Instagram?
Ans. Russia

Ques 7. Which medal has Lakshya Sen won at the German Open 2022?
Ans. Silver

Ques 8. India’s first AI and Robotics Technology Park (ART PARK) has been launched in which city?
Ans. Bangalore

Ques 9. Name the cargo ship which has become the longest ever to sail on the Brahmaputra river.
Ans. MV Ram Prasad Bismil

Ques 10. Where is the Mahatma Gandhi Green Triangle unveiled?
Ans. Madagascar

Ques 11. Moody has projected India’s growth rate to be what percent in 2022-23?
Ans. 9.1%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here