21 March 2022 Current Affairs

0
126
21 March 2022 Current Affairs
21 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

21 March 2022 Current Affairs

Ques 1. In which state in March 2022, a special scheme named Chief Minister Cha Shramik Kalyan Prakalp has been announced.
Ans. Tripura

Ques 2. At what age has WWE Hall of Famer Scott Hall passed away recently?
Ans. 63 years

Ques 3. India’s equity market has for the first time been among the top five clubs in the world in terms of market capitalization in 2022. How many trillion dollars is the total market cap of the country.
Ans. 3.21

Ques 4. Who has inaugurated the ‘Yoga Mahotsav 2022’?
Ans. Sarbananda Sonowal

Ques 5. In which city of India will the FIDE Chess Olympiad 2022 be held?
Ans. Chennai

Ques 6. Who was chosen as the ICC Player of the Month for the month of February
Ans. Shreyas Iyer, Amelia Kerr

Ques 7. MV Ram Prasad Bismil has become the longest ship ever to sail from the Ganges to which river?
Ans. Brahmaputra

Ques 8. Who has created history by scoring a half-century in the match against Australia in the ongoing ICC Women’s Cricket World Cup in Auckland on 19 March 2022?
Ans. Mithali Raj

Ques 9. For which time Finland has been ranked first in the recently released World Happiness Report 2022 ranking report?
Ans. fifth time

Ques 10. NMDC Limited has signed an MoU with which IIT for drone-based mineral exploration?
Ans. IIT Kharagpur

Ques 11. According to the SIPRI report, who has become the largest importer of arms?
Ans. Bharat

Ques 12. Professor Narayan Pradhan has recently been selected for the GD Birla Award for his outstanding contribution in which field?
Ans. Physics

Ques 13. Rupiah Banda, the former President of which country has passed away?
Ans. Zambia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here