Wednesday, October 22, 2025
Home Blog Page 146

BSNL Apprentice Recruitment 2022

0
BSNL Apprentice Recruitment 2022
BSNL Apprentice Recruitment 2022

BSNL Apprentice Recruitment 2022

BSNL Apprentice Recruitment 2022: Bharat Sanchar Nigam Limited released the Apprentice (Sales and Marketing, CM/ EB/ CFA) posts. There is a total of 44 Vacancies. Some points are defined below. Read All Details Very Carefully.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 21 June 2022
  • Date Of End: 19 July 2022

Total Vacancies:-

  • 44 Vacancies

BSNL Apprentice Vacancies 2022: Selection Process

  1. Shortlisting
  2. Final Merit List
  3. Document Verification
  4. Medical Exam

Age Limit:-

  • Minimum Age= 18 Year

Pay Scale:-

  • Salary: Rs. 8000/-

Qualification:-

  • Graduate
  • Check Offical notification

Job Location: 

  • Haryana

Application Fees:

  • No Application Fees.

Who Can Apply:

  • All India Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Signature
  • Identity Document= Passport, Voter ID, Aadhar Card, Pan Card

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: www. BSNL.co.in recruitment 2022, BSNL recruitment 2022, BSNL recruitment 2022 apply online, BSNL recruitment 2022 last date, BSNL recruitment 2022 for engineers, BSNL careers for freshers 2022, BSNL recruitment 2022 Maharashtra, BSNL recruitment through gate 2022

23 June 2022 Current Affairs

1
23 June 2022 Current Affairs
23 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

23 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 June 2022 

Ques 1. Which Kingdom has won the Khelo India Youth Games 2021 title?
Ans. Haryana

Ques 2. Which joint patrol exercise was conducted between India-Indonesia in the Andaman Sea and Straits of Malacca?
Ans. 38th

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Dhan Sanchay is the life insurance product of which insurance company?
Ans. Life Insurance Corporation of India

Ques 4. Hari Chand has passed away who was he?
Ans. Runners

Ques 5. Which women’s goalkeeper has been chosen as the captain of the World Cup team for the FIH Women’s Hockey World Cup 2022?
Ans. Savita Poonia

Ques 6. Where has Asia’s longest tooth elephant ‘Bhogeshwar’ passed away?
Ans. Karnataka

Ques 7. Which state has announced conducting a ‘Migration Survey’ to expand the data bank of migrants?
Ans. Kerala

Ques 8. Which Indian state won the title of the first T20 National Cricket Championship for the Deaf?
Ans. Andra Pradesh

Ques 9. Which Indian Town is sinking at an average rate of 02 mm every year?
Ans. Mumbai

Ques 10. Who became the president of the top chess organization in Bengal?
Ans. Dibyendu Barua

Ques 11. Who took over as the Director (Finance) of Steel Authority of India Limited (SAIL)?
Ans. Mr. Anil Kumar Tulsiani

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

 

Supreme Court Group B Recruitment 2022

0
Supreme Court Group B Recruitment 2022
Supreme Court Group B Recruitment 2022

Supreme Court Group B Recruitment 2022

Supreme Court Group B Recruitment 2022: Supreme Court of India released the Junior Court Assistant posts. There is a total of 210 Vacancies. Some points are defined below, giving you complete information about this exam. Read All Details Carefully.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 18 June 2022
  • Date Of End: 10 July 2022

Total Vacancies:-

  • 210 Vacancies

Supreme Court Group B Vacancies 2022: Selection Process

  1. Written Exam
  2. Typing Test
  3. Descriptive Test
  4. Interview
  5. Document Verification
  6. Medical Test

Age Limit:-

  • Minimum Age= 18 Year
  • Maximum Age= 30 Year

Pay Scale:-

  • Salary: Rs. 76908/-

Qualification:-

  • Graduate
  • English Typing (35 WPM)
  • Basic Computer Knowledge

Job Location: 

  • Delhi

Application Fees:

  • No Application Fees.

Who Can Apply:

  • All Over India

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Signature
  • Identity Document= Voter ID, Aadhar Card, Passport, Pan Card

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: supreme court vacancy 2022, the supreme court of India recruitment 2022, supreme court assistant recruitment 2022 exam date, supreme court recruitment 2022 syllabus, supreme court clerkship 2022, supreme court of India recruitment 2021, supreme court recruitment 2022 apply online, supreme court clerkship exam 2022 date

22 June 2022 Current Affairs

1
22 June 2022 Current Affairs
22 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

22 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 22 June 2022 

Ques 1. Which Nation’s first President Leonid Kravchuk has passed away?
Ans. Ukraine

Ques 2. Which Nation will participate in the NATO summit for the first time?
Ans. Japan

Ques 3. Which has become the best airport in the world.
Ans. Hamad International Airport

Read Also: Current Affairs

Ques 4. The Governor of which Kingdom has conferred an honorary doctorate on Ratan Tata?
Ans. Maharashtra

Ques 5. Which meeting of the GST Council will be held in Srinagar on 28th and 29th June 2022?
Ans. 47th

Ques 6. Which payment bank has partnered with ‘Go Digit’?
Ans. Fino Payment Bank

Ques 7. Who will host the National Summit on Cyber ​​Security and National Security?
Ans. New Delhi

Ques 8. What is the percentage of reservations announced by the Central Government for Agniveers in the Central Armed Police Forces (CAPFs) and Assam Rifles Recruitment?
Ans. 10%

Ques 9. Who won a gold medal in Kuorten Games held in Finland?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 10. Ranjana Prakash Desai. Recently International Picnic Day 2022 was celebrated on which day?
Ans. June 18

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

Indian Navy Apprentice Recruitment 2022

0
Indian Navy Apprentice Recruitment 2022
Indian Navy Apprentice Recruitment 2022

Indian Navy Apprentice Recruitment 2022

Indian Navy Apprentice Recruitment 2022: Indian Navy released the ITI Apprentice posts. There is a total of 338 Vacancies. Some essential points are Given below, giving you complete information about this exam. Read All Details Carefully.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 21 June 2022
  • Date Of End: 08 July 2022

Total Vacancies:-

  • 338 Vacancies

Indian Navy Apprentice Vacancies 2022: Selection Process

  1. Written Exam
  2. Document Verification
  3. Medical Examination

Age Limit:-

  • Minimum Age= 18 Year
  • Maximum Age= 56 Year

Pay Scale:-

  • As Per Apprentice Rules

Qualification:-

  • 10th Passed
  • ITI in Apprentice Trade

Job Location: 

  • Across India

Application Fees:

  • No Application Fees

Who Can Apply:

  • All over India Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Signature
  • Identity Document= Pan Card, Voter ID, Passport, Aadhar Card, 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Indian navy recruitment 2022 apply online, Indian navy fireman recruitment 2022, Indian navy apprenticeship ITI , Indian navy recruitment 2022 last date, join Indian navy

 

 

21 June 2022 Current Affairs

1
21 June 2022 Current Affairs
21 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 21 June 2022 

Ques 1. Japan participated in the NATO summit in Madrid for the first time in June 2022. Who is the current Secretary-General of NATO?
Ans. Jens Stoltenberg

Ques 2. The Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority has organized Mango Festival in Bahrain to promote the export of which fruit?
Ans. mango

Ques 3. Which bank has partnered with ‘ZestMoney’?
Ans. ICICI Bank

Read Also: Current Affairs

Ques 4. Former Supreme Court judge Justice Ranjana Prakash Desai has been elected as the chairperson of which council?
Ans. Press council of India

Ques 5. Which state has got 12 new conservation reserves and 03 wildlife sanctuaries?
Ans. Maharashtra

Ques 6. In which Nation has the 8th Global Conference of Young Parliamentarians been organized recently?
Ans. Egypt

Ques 7. Which vision of the Reserve Bank aims to increase digital payments three-fold.
Ans. Payment Vision to 2025

Ques 8. China has launched Fujian, what is it?
Ans. aircraft carrier

Ques 9. The Lieutenant Governor of which Kingdom has launched a life insurance cover of Rs 15 lakh for government employees?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 10. ‘Gia Mission’, which was in news recently, is associated with which space agency?
Ans. ESA

Ques 11. Who has organized the National Yoga Olympiad 2022 in New Delhi?
Ans. Education Minister Dharmendra Pradhan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

20 June 2022 Current Affairs

1
20 June 2022 Current Affairs
20 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 20 June 2022 

Ques 1. In which city has PM Modi inaugurated IN-SPACe?
Ans. Ahmedabad

Ques 2. Which institute released the ‘2022 Global Trends Report’?
Ans. UNHCR

Ques 3. Which country has agreed to abolish the compulsory death penalty?
Ans. Malaysia

Ques 4. Which country has been recognized as the country of the year in Europe’s biggest start-up conference – VivaTech?
Ans. India

Ques 5. India’s first display fabrication unit will be set up in which city?
Ans. Hyderabad

Ques 6. Which Kingdom has successfully test-fired its nuclear-capable and indigenously developed Prithvi-II missile?
Ans. Odisha

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

18 June 2022 Current Affairs

0
18 June 2022 Current Affairs
18 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 18 June 2022 

Ques 1. World Elder Abuse Awareness Day is observed on which of the following day?
Ans. 12 March

Ques 2. Former (CEO) Chief executive officer of which company Nobuyuki Idei has passed away?
Ans. Sony

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Which Indian Town is sinking at an average rate of 2 mm every year?
Ans. Mumbai

Ques 4. In the midst of the crisis, the (UN) United Nations will give humanitarian assistance of $ 48 million to which country?
Ans. Sri Lanka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

17 June 2022 Current Affairs

1
17 June 2022 Current Affairs
17 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 17 June 2022 

Ques 1. The Government of India has started the Agneepath Military Recruitment Scheme, for how many years?
Ans. 04 years

Ques 2. Who became the new President of the International Aluminum Institute?
Ans. Satish Pai

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Which has become the first telecom company to provide 4G services in Ladakh’s Pangong Lake?
Ans. Reliance Jio

Ques 4. Which state’s Chief Minister has launched the ‘Beach Vigil App’?
Ans. Goa

Ques 5. For how many years the youth will be recruited into the army under the ‘Agneepath Recruitment Scheme’?
Ans. four years

Ques 6. When is World Accreditation Day celebrated?
Ans. 09 June

Ques 7. Which country has proposed a plan to launch a solar power plant in space in 2028 to achieve continuous electricity?
Ans. Bangladesh

Ques 8. Which Nation India has signed an agreement for technical cooperation?
Ans. Australia

Ques 9. Which scheme has been lately released by the central government for army recruitment?
Ans. Agneepath Recruitment Scheme

Ques 10. Which nation has released a new geological map of the moon ‘Geological Map’?
Ans. China

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA,  current affairs recent, Current Affairs

Rajasthan Anganwadi Recruitment 2022

0
Rajasthan Anganwadi Recruitment 2022
Rajasthan Anganwadi Recruitment 2022

Rajasthan Anganwadi Recruitment 2022

Rajasthan Anganwadi Recruitment 2022: Women and Child Development released the post of Anganwadi Worker, Anganwadi Assistant. There is a total of 1033 Vacancies. Some points are defined below, giving you full information about this exam. Read All Details Carefully.

Important Dates:-

  • Date Of Apply: 07 June 2022
  • Last Date Of Apply: 04 June 2022

Total Vacancies:-

  • 1033 Vacancies

Rajasthan Anganwadi Vacancies 2022: Selection Process

  1. Written Test
  2. Interview

Age Limit:-

  • Minimum Age Limit: 21 Years
  • Maximum Age Limit: 40 Years

Pay Scale:-

  • Salary Pay Scale:  Check Official Notification

Qualification:-

  • 10th
  • 12th
  • Check Offical Notification Also

Job Location: 

  • Rajasthan

Application Fees:

  • General/ EWS= No Fees
  • ST/SC/OBC= No Fees

Who Can Apply:

  • Rajasthan State Candidates

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • 10th,  12th Mark Sheet
  • Signature
  • Identity Document: Passport, Aadhar Card, Voter ID, Pan Card

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: www.wcd.rajasthan.gov.in 2022, Anganwadi vacancy 2022 Rajasthan last date, Rajasthan Anganwadi supervisor vacancy 2022, www.wcd.rajasthan.gov.in 2021, Anganwadi Bharti 2022 Rajasthan last date, Anganwadi vacancy 2022 in Rajasthan form date, Anganwadi vacancy 2022 in Rajasthan Jaipur, Anganwadi vacancy 2022 in Rajasthan in Hindi