01 July 2022 Current Affairs

0
106
01 July 2022 Current Affairs
01 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 July 2022 

Ques 1. Padma Bhushan Pallonji Mistry, who passed away recently in Mumbai, was the chairman of which group?
Ans. Shapoorji Pallonji Group

Ques 2. Which Indian state/UT is the host of the G-20 summit in 2023?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 3. Recently which Indian shooter and Tokyo Para Olympic champion has become the first in two categories of world ranking?
Ans. Avani lekhra

Ques 4. Who has secured the first rank in the Nation’s first women’s NDA batch?
Ans. Shanan Dhaka

Ques 5. In which Kingdom the World Bank has approved a Rs 1000 crore project to promote rainfed farming?
Ans. Uttarakhand

Ques 6. Which Indian former hockey player and Olympic medalist passed away at the age of 75 recently?
Ans. Varinder Singh

Ques 7. What is ‘Hermit’ in the news?
Ans. spyware

Ques 8. Where has One Health Pilot First been launched?
Ans. Bangalore

Ques 9. The country successfully launched the Noori rocket
Ans. South Korea

Ques 10. The RAMP scheme is related to which union ministry?
Ans. MSME Ministry

Ques 11. Where Honey Testing Lab has been launched.
Ans. Nagaland

Ques 12. Who has inaugurated the new campus of the Ministry of Commerce and Industry ‘Vanyanya Bhawan’?
Ans. Narendra Modi

Ques 13. Which state is the ‘Kihoto Holohan’ Judgment related to?
Ans. Maharashtra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here