29 June 2022 Current Affairs

0
130
29 June 2022 Current Affairs
29 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

29 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 June 2022 

Ques 1. When is World MSME Day celebrated?
Ans. 27th June

Ques 2. National Data and Analytics Platform (NDAP) was launched by which of the following organization, is now for free public use?
Ans. NITI Aayog

Ques 3. Who has become the acting President of the Indian Olympic Association?
Ans. Anil Khanna

Ques 4. The Union Minister of Electronics and Information Technology and Communications, Ashwini Vaishnav has inaugurated the National Institute of Electronics and Information Technology (NIELIT) center at which place?
Ans. Leh

Ques 5. Which country has recently successfully launched its first satellite using the Nuri rocket?
Ans. North-South Korea

Ques 6. When is World Music Day celebrated?
Ans. June 21

Ques 7. Which is the top city in the Global Liveability Index 2022.
Ans. Vienna, Austria

Ques 8. Which Indian player won the gold medal in the two-meter sprint at the Kosanov Memorial 2022 Athletics Meet?
Ans. Dhanalakshmi Sekar

Ques 9. Madhya Pradesh CM Shivraj Singh Chouhan will give a special award for how many rupees to a drug-free village?
Ans. 2 lakh

Ques 10. Who has been given the Golden Achievement Award by the International Tennis Hall of Fame?
Ans. Vijay Amritraj

Ques 11. The former deputy governor of which bank S.S. Mundra has been recently appointed as the chairman of which the world’s largest stock exchange BSE?
Ans. Reserve Bank of India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here