27 June 2022 Current Affairs

0
112
27 June 2022 Current Affairs
27 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 June 2022 

Ques 1. Which Kingdom Chief Minister Bhupendra Patel has launched the 17th ‘Shala Praveshotsav’?
Ans. Gujarat

Ques 2. Who will host G20 2023?
Ans. Kashmir, India

Ques 3. What is the position of the Indian men’s football team in the latest FIFA World Rankings?
Ans. 104th place

Ques 4. The former deputy governor of which bank S.S. Mundra has been appointed as the chairman of BSE, the world’s largest stock exchange.
Ans. Reserve Bank of India

Ques 5. What is the rank of the Indian football team in the current FIFA rankings?
Ans. 104th

Ques 6. Which government has recently banned the entry of medium and heavy vehicles?
Ans. Delhi Government

Ques 7. Who has been appointed as the President of COAI?
Ans. Pramod K Mittal

Ques 8. Integrated drone manufacturer and India-based drone-as-a-service Garuda Aerospace will set up its first aerospace plant in which country?
Ans. Malaysia

Ques 9. Who has topped in terms of the outstanding portfolio of ‘MFL’?
Ans. Tamil Nadu

Ques 10. Report of the World Gold Council (WGC); What is the rank of India in global gold recycling?
Ans. fourth

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here