02 July 2022 Current Affairs

0
37
02 July 2022 Current Affairs
02 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 02 July 2022 

Ques 1. Who has presented the report on India’s gig economy?
Ans. NITI Aayog

Ques 2. Chowvalur Krishnankutty has passed away, who was he?
Ans. Famous Lyricist

Ques 3. Businessman Puneet Balan and popular singer (rapper) became the owner of the sixth team of the Ultimate Kho Kho League?
Ans. King

Ques 4. Shri Chandgiram Ji was remembered on his 12th death anniversary. For which sport is Chandgiram Ji popular?
Ans. Freestyle Wrestler (Wrestling)

Ques 5. Which government has won the MSME Award 2022?
Ans. Odisha government

Ques 6. The Chief Minister of which state has launched the 17th ‘Shala Praveshotsav’?
Ans. Gujarat

Ques 7. In the PSLV-C53 mission, ISRO launched three satellites from which Nation?
Ans. Singapore

Ques 8. When is International Parliamentary Day celebrated?
Ans. 30th June

Ques 9. Who has been appointed as the new head of ‘The Intelligence Bureau’?
Ans. Tapan Kumar Deka

Ques 10. What is the budgetary outlay for computerizing Primary Agricultural Credit Societies (PACS)?
Ans. Rs 2516 crore

Ques 11. Which country has launched 75 scholarships on the 75th anniversary of India’s independence?
Ans. Britain

Ques 12. Which state will start the ‘MEDISEP scheme’ for state employees?
Ans. Kerala

Ques 13. When is National Statistics Day celebrated?
Ans. 29th June

Ques 14. Which river is a tributary of river Varda, which is in news?
Ans. Tungabhadra River

Ques 15. Which day is celebrated on 1st July?
Ans. National Doctor’s Day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here