30 June 2022 Current Affairs

0
122
30 June 2022 Current Affairs
30 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

30 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 30 June 2022 

Ques 1. Gustavo Petro won the presidential election in which country?
Ans. Colombia

Ques 2. Who was recently honored with the Indian Sports Fan Award 2022?
Ans. Kartikeya Sharma

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Indian Army has tied up with which IIT?
Ans. IIT Madras

Ques 4. Dr. V. Krishnamurthy passed away, who was he?
Ans. Father of Indian Public Enterprises

Ques 5. Which Indian state has become the third state to enter uranium mining after Jharkhand and Andhra Pradesh?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Who recently partnered with ‘Indian file storage and sharing platform Digibox’ for cloud storage service?
Ans. Live

Ques 7. Which union ministry released the (PGI-D) Performance Grading Index for the districts?
Ans. Ministry of Education

Ques 8. From where did the first tourist train to cross the India-Nepal International Border leave?
Ans. New Delhi

Ques 9. When is National Insurance Awareness Day observed?
Ans. 28th June

Ques 10. Dak Karmayogi is an e-learning portal developed by?
Ans. By Postal Department

Ques 11. In which city the Animal Husbandry and Dairying Department is all set to launch the ‘One Health’ pilot project?
Ans. Bangalore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here