28 June 2022 Current Affairs

0
134
28 June 2022 Current Affairs
28 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 June 2022 

Ques 1. Where has the 17th school entrance festival started?
Ans. In Gujarat

Ques 2. Which social network and UN women have signed a deal to promote women’s employment?
Ans. LinkedIn

Ques 3. To which country is the Nuri Rocket related to the discussion?
Ans. South Korea

Ques 4. The World Bank has approved a Rs 1,000 crore project to take rainfed farming to new heights in the hilly regions of which Kingdom?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. The ‘India Drone Festival 2022’ is a two-day event held on May 27 and 28. Who has inaugurated India’s biggest drone festival?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. Under which scheme India’s first private train service has been flagged off?
Ans. Bharat Gaurav Scheme

Ques 7. The Central Government has announced the formation of the Cotton Council of India under the chairmanship of the renowned veteran cotton man. What is the name of the famous veteran cotton man?
Ans. Suresh Kotak

Ques 8. Where has the ‘Mukhyamantri Matrishakti Yojana’ been launched?
Ans. Gujarat

Ques 9. Who is to become India’s first K-pop star.
Ans. Shreya Lenka

Ques 10. Which organization has released the ‘2022 Global Trends Report’?
Ans. UNHRC

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here