Wednesday, October 29, 2025
Home Blog Page 179

04 December 2021 Current Affairs

0
04 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

04 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 04 December 2021 

Ques 1. Which athlete has been honored with the “Boomman of the Year” award by World Athletics?
Ans. Anju Bobby George

Ques 2. At what age has the famous actor of Mirzapur “Lalit” passed away?
Ans. 32 years

Ques 3. Which woman has been ranked first in the list of 50 most powerful women of the country released by Fortune India?
Ans. Nirmala Sitharaman

Ques 4. Which state government has withdrawn the Char Dham Devasthanam Management Act?
Ans. Government of Uttarakhand

Ques 5. In which city of Uttar Pradesh has Shri Amit Shah laid the foundation stone of Maa Shakumbhari University?
Ans. Saharanpur

Ques 6. Which tragedy day is celebrated in India on 3rd December?
Ans. Bhopal gas tragedy day

Ques 7. “Magdalena Anderson” has become the first woman Prime Minister of which country?
Ans. Sweden

Ques 8. India has become a part of the G20 Troika India will host the G20 Troika summit in which year?
Ans. 2023

Ques 9. When is World Disabled Day celebrated?
Ans. 3 December

Ques 10. Which country’s parliamentary delegation is visiting India from 30 November to 6 December 2021?
Ans. Mongolia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

Chief of the Naval Staff of India

0
Chief of the Naval Staff of India
Chief of the Naval Staff of India

Chief of the Naval Staff of India

In this post, we are sharing the list of Chief of Naval Staff of India. currently, vice Admiral R. Hari Kumar took over as the 25th Chief of Naval Staff of India. From 1947 to 2021, there have been a total of 25 chefs in the naval staff of India.

list of Chief of Naval Staff of India (1947 TO Present)

S.No. Rank  Name Join Office Left Office 
1. Rear Admiral John Talbot Savignac Hall 15 August 1947 29 February 1948
2. Rear Admiral John Talbot Savignac Hall 1 March 1948 14 August 1948
3. Vice – Admiral William Edward Parry 14 August 1948 25 January 1950
4. Vice -Admiral Sir William Edward Parry 26 January 1950 13 October 1951
5. Admiral Sir Charles Thomas Mark Pizey 13 October 1951 31 March 1955
6. Admiral Sir Charles Thomas Mark Pizey 1 April 1955 21 July 1955
7. Vice – Admiral Sir Stephen Hope Carlill 21 July 1955 21 April 1958
8. Vice – Admiral Ram Dass Katari 22 April 1958 4 June 1962
9. Vice – Admiral Bhaskar Sadashiv Soman 4 June 1962 3 March 1966
10. Admiral Adhar Kumar Chatterji 3 March 1966 28 February 1970
11. Admiral Sardarilal Mathradas Nanda 28 February 1970 28 February 1973
12. Admiral Surendra Nath Kohli 1 March 1973 29 February 1976
13. Admiral Jal Cursetji 1 March 1976 1 March 1979
14. Admiral Ronald Lynsdale Pereira 1 March 1979 28 February 1982
15. Admiral Oscar Stanley Dawson 1 March 1982 30 November 1984
16. Admiral Radhakrishna Hariram Tahiliani 1 December 1984 30 November 1987
17. Admiral Jayant Ganpat Nadkarni 1 December 1987 30 November 1990
18. Admiral Laxminarayan Ramdas 1 December 1990 30 September 1993
19. Admiral Vijai Singh Shekhawat 1 October 1993 30 September 1996
20. Admiral Vishnu Bhagwat 1 October 1996 30 December 1998
21. Admiral Sushil Kumar 30 December 1998 29 December 2001
22. Admiral Madhvendra Singh 29 December 2001 31 July 2004
23. Admiral Arun Prakash 31 July 2004 31 October 2006
24. Admiral Suresh Mehta 31 October 2006 31 August 2009

25.

Admiral

Nirmal Kumar Verma

31 August 2009

31 August 2012

26. Admiral Devendra Kumar Joshi 31 August 2012 26 February 2014
Vice Admiral Robin K. Dhowan  26 February 2014 17 April 2014
27. Admiral Robin K. Dhowan 17 April 2014 31 May 2016
28. Admiral Sunil Lanba 31 May 2016 31 May 2019
29. Admiral Karambir Singh 31 May 2019 30 November 2021
30. Admiral R. Hari Kumar 30 November 2021 Present

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: chief of the Indian air force, chief of army staff, air chief marshal, vice chief of naval staff, admiral of Indian navy 2021, chief of naval staff 2021, navy chief of India 2021, chief of defense staff

03 December 2021 Current Affairs

0
03 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

03 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 03 December 2021 

Ques 1. Skyroute Aerospace has test-fired India’s initial privately-built cryogenic rocket engine of which name?
Ans. Dhawan -1

Ques 2. According to the Economist Intelligence of London, which city ranks first in the list of the most expensive cities in the world?
Ans. Tel Aviv

Ques 3. Parag Agarwal of Indian origin has been made CEO of which company?
Ans. double

Ques 4. Minister of State for Personnel who has launched “unique” face recognition technology for pensioners?
Ans. Jitendra Singh

Ques 5. Which town in Meghalaya has organized the famous Cherry Blossom Festival?
Ans. Shillong

Ques 6. Which state government has released Rs.686 crore for Vidya Deevena Yojana?
Ans. Andhra Pradesh Government

Ques 7. When is International Day for the Abolition of Slavery and International Computer Literacy Day celebrated?
Ans. 2 December

Ques 8. International Telecommunication Union and which department has been launched India-ITU Joint Cyberdrill 2021?
Ans. Department of Telecommunications

Ques 9. When is the National Pollution Control Day celebrated in India?
Ans. 2 December

Ques 10. Surveillance capabilities of the Indian Army have received advanced Heron drones from which country under the Emergency Procurement Section?
Ans. Israel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in hindi, current affairs hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs hindi today, current affairs today in hindi, current affairs 2020 in hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for upsc, current affairs upsc

CIAL Junior Assistant Syllabus 2021

0
CIAL Junior Assistant Syllabus 2021
CIAL Junior Assistant Syllabus 2021

CIAL Junior Assistant Syllabus 2021

In this post, we are sharing CIAL Junior Assistant Syllabus 2021. We are also sharing the exam pattern, selection process, subject-wise Syllabus, and some Important Points about Cochin International Airport Limited junior Assistant Syllabus 2021 recruitment.

Post Name: Junior Assistant Grade 2 

CIAL Junior Assistant 2021: Exam Pattern

S.No. Subject Name 
1. General English
2. Numerical Ability
3. Reasoning Ability
4. General Knowledge

 

Important Topics

    • Time Duration= 90 Mintues
    • Exam Type= Objective Type

CIAL Junior Assistant 2021: Syllabus

General English

  • Spelling Test
  • Active and Passive Voice
  • Para Completion
  • Sentence Improvement
  • Antonyms
  • Synonyms
  • Transformation
  • Substitution
  • Passage Completion
  • Idioms and Phrases
  • Sentence
  • Completion
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Prepositions
  • Sentence Arrangement
  • Fill in the blanks
  • Error Correction (Underlined Part)

Numerical Ability

  • Problems on Numbers
  • Time and Distance
  • Quadratic Equations
  • Compound Interest
  • Races and Games
  • Numbers and Ages
  • Averages
  • Probability
  • Mensuration
  • Profit and Loss
  • Odd Man Out
  • Pipes and Cisterns
  • Indices and Surds
  • Simple Equations
  • Permutations and Combinations
  • Volumes
  • Boats and Streams
  • Mixtures and Allegations
  • Simple Interest
  • Percentage
  • Time and Work Partnership
  • Problems on Trains
  • Ratio and Proportion
  • Areas
  • Problems on LCM and HCF
  • Simplification and Approximation

General Knowledge

  • Current Affairs
  • Authors
  • Flower
  • Defense
  • Culture
  • Heritage and Arts
  • Languages
  • Capitals
  • Awards
  • Wars and
  • Neighbors
  • Religion
  • History
  • Anthem
  • Important National Facts
  • Diseases and Nutrition
  • Dance
  • Currencies
  • Bird
  • Animal
  • Abbreviations
  • Discoveries
  • Full forms
  • Song
  • Winners
  • Monuments
  • Personalities
  • Freedom Movement
  • Championships
  • Heritage and Arts
  • Common Names
  • Flag
  • Soil
  • Religion
  • Mountains
  • Ports
  • Inland Harbours
  • Number of Players
  • Culture
  • Terms
  • Rivers

Reasoning Ability

  • NonVerbal Series
  • Alphabet Series
  • Problem on Age Calculation
  • Decision Making
  • Inference
  • Mirror Images
  • Analogy
  • Number Ranking
  • Grouping Identical Figures
  • Figure Matrix Questions
  • Arithmetical Reasoning
  • Test of Direction Sense
  • Number Series
  • Coding and Decoding
  • Arguments
  • Ven Diagram
  • Blood Relations

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: CIAL junior assistant grade 2 syllabus, CIAL junior assistant grade 2 study material, CIAL junior assistant grade 2 study material pdf, CIAL junior assistant grade 2 exam date 2021, CIAL junior assistant grade 2 question papers pdf, CIAL junior assistant grade 2 previous year question papers, CIAL junior assistant grade 2 qualification, CIAL junior assistant grade 2 notification

02 December 2021 Current Affairs

0
02 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

02 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 02 December 2021 

Ques 1. TRIFED has organized the Tribes India Conclave in collaboration with which ministry?
Ans. foreign Ministry

Ques 2. Which state has announced to do the “Street Project” at selected places in seven districts out of tourist places?
Ans. Kerala

Ques 3. Senior bureaucrat Vivek Jehri has been appointed as the chairman of which board?
Ans. Central Board of Indirect Taxes and Customs

Ques 4. Which edition of the India Young Water Professionals programme has launched through a virtual medium?
Ans. First

Ques 5. Which state’s police has officially launched the “Call Your Cope” mobile app for the citizens?
Ans. Nagaland

Ques 6. A medical technology start-up based in which state has won the “Startup India Grand Challenge 2021” in the medical device category?
Ans. Kerala

Ques 7. Which day is celebrated all over the world on 1st December?
Ans. world AIDS Day

Ques 8. Whose foundation day is celebrated all over India on 1st December?
Ans. Border Security Force Raising Day

Ques 9. Which country has launched the “Future Soldier” modernization plan to increase its military presence in the world?
Ans. United Kingdom

Ques 10. Which country has become the world’s newest republic after the end of the reign of Queen Elizabeth?
Ans. Barbados

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in hindi, current affairs hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs hindi today, current affairs today in hindi, current affairs 2020 in hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for upsc, current affairs upsc

01 December 2021 Current Affairs

0
01 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

01 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 01 December 2021

Ques 1. According to the Collins dictionary, which word has been chosen as the word of the year 2021?
Ans. NFT

Ques 2. Which drama film has won the ICFT-UNESCO Gandhi Medal at the 52nd edition of IFFI?
Ans. Lingui, The Sacred Bonds

Ques 3. Which former president of the State Bank of India will be appointed as an independent non-executive director on the board of Hero MotoCorp?
Ans. Rajnish Kumar

Ques 4. According to the Brandz India 2021 report released by which media company, Amazon has topped the technology rankings?
Ans. Kantar Group

Ques 5. Which state of India’s mountaineer Harshwanti Bisht has become the first woman president of the Mountaineering Foundation of India?
Ans.Uttarakhand

Ques 6. Which kingdom has passed the “Motor conveyance Taxation Bill 2021” to levy a green tax on vehicles?
Ans. Andra Pradesh

Ques 7. In which state Indian Railways is building the world’s tallest 1-kilometer long bridge?
Ans. Manipur

Ques 8. Ravichandran Ashwin has reached third place, leaving behind which player in terms of taking the most wickets in Test cricket from India?
Ans. Harbhajan Singh

Ques 9. Petr Fiala has been sworn in as the new Prime Minister of which country?
Ans. Republica Checa

Ques 10. Who has become the first Indian to be awarded the honorary title of Knight of Part Gulf in Italy?
Ans. Sohan Roy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

Guntur DCCB Syllabus 2021

0
Guntur DCCB Syllabus 2021
Guntur DCCB Syllabus 2021

Guntur DCCB Syllabus 2021

In this post, we are sharing Guntur DCCB Syllabus 2021. We are also sharing the exam pattern, subject-wise Syllabus, and some Important Points about the Guntur District Cooperative Central Bank Limited this recruitment.

Post Name: Staff Assistant, Clerk, Assistant Manager

Guntur DCCB 2021: Exam pattern

S.No. Subject Name  Marks
1. Quantitative Apptitude 35 Marks
2. Reasoning 35 Marks
3. English 30 Marks
Total 100 Marks

 

Important Point

  • Time Duration: 60 Mintues
  • Negative Marking: 0.25/ One Fourth

Guntur DCCB 2021: Syllabus 

Quantitative Aptitude

  • Time and Distance
  • Pipes & Cisterns
  • Problems on Trains
  • Boats & Streams
  • Number System
  • Algorithms
  • Bar Graphs
  • Problems on Ages
  • Averages
  • Decimal & Fractions
  • HCF & LCM.
  • Mixtures & Allegations
  • Clocks
  • Percentages
  • Time and Work
  • Ratio and Proportions
  • Simplification
  • Permutation & Combination
  • Volume & Surface Area
  • Profit and Loss
  • Heights & Distances Partnership
  • Roots
  • Probability
  • Ratio and Proportions
  • Line Graphs
  • Pie Charts
  • Mensuration
  • Simple & Compound Interest

English

  • Word Formation
  • Antonyms and Synonyms
  • Sentence Rearrangement
  • Vocabulary
  • Passage Correction
  • Verbal Ability
  • Conclusion
  • Idioms & Phrases
  • Theme detection
  • Unseen Passages
  • Verbal Reasoning
  • Subject-Verb Agreement
  • Passage Completion
  • Reading Comprehension
  • Completion of Sentence
  • Error Correction
  • Comprehension
  • Sentence Correction
  • Fill in the Blanks

Reasoning

  • Non-Verbal Series
  • Statements & Arguments
  • Clocks & Calendars
  • Mirror Images
  • Directions
  • Blood Relations
  • Number Series
  • Decision Making
  • Statements & Conclusions
  • Cubes and Dice
  • Data Interpretation
  • Syllogism
  • Alphabet Series
  • Coding-Decoding
  • Arithmetical Reasoning
  • Number Ranking
  • Analogy
  • Embedded Figures

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Guntur DCCB Exam pattern 2021, Guntur DCCB 2021, Guntur DCCB, Guntur District Cooperative Central Bank Limited, Guntur District Cooperative Central Bank Limited 2021

30 November 2021 Current Affairs

0
30 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

30 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 30 November 2021 

Ques 1. Which state’s tribal woman and ASHA worker Matilda Kullu has been included in the Forbes list of the most powerful women in the world?
Ans. Odisha

Ques 2. Ahmed Nasir Al Raisi of UAE has been appointed as the new chief of which police organization?
Ans. Interpol

Ques 3. Which organization has designated the Covid-19 variant B.1.1529 as “Worrying”?
Ans. World Health Organization

Ques 4. Minister of State for AYUSH, who organized Ayurveda Parv-2021 Inaugurated the day program?
Ans. Munjpara Mahedrabhai

Ques 5. Delhi government has announced to add Kartarpur Sahib in Pakistan and “Velankanni Church” located in which state in the “Mukhyamantri Teerth Yatra Yojana”?
Ans. Tamilnadu

Ques 6. Who has published its report on the “Multidimensional Poverty Index” of India?
Ans. policy commission

Ques 7. When is the “International Day of unity with the Palestinian People” observed?
Ans. 29 November

Ques 8. At which place, a group of companies working in the field of tourism has safely landed the Airbus A-340 for the first time?
Ans. Antarctica

Ques 9. What is the name of the new COVID-19 variant found in South Africa for the first time, classified as a Variant of Concern by WHO?
Ans. omicron

Ques 10. For the first time in India, which state has deployed a hybrid e-VTOL drone to deliver medicines to a remote primary health center?
Ans. Meghalaya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi

IBPS PO Syllabus 2021

0
IBPS PO Syllabus 2021
IBPS PO Syllabus 2021

IBPS PO Syllabus 2021

In this post, we are sharing IBPS PO Syllabus 2021.  We are also sharing the exam pattern, subject-wise Syllabus, and some Important Points about The Institute of Banking Personnel Selection for this recruitment. IBPS Syllabus 2021.

Post Name: Management Trainee/ Probationary Officer (PO)

Selection Process

  • Prelims Exam
  • Mains Exam
  • Personal Interview

IBPS PO prelims 2021: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question No. Of marks
1 English 30 Question 30 Marks
2 Reasoning Ability 35 Question 35 Marks
3 Quantitative Aptitude 35 Question 35 Marks
Total 100 Question 100 Marks

 

Time Duration: 1 Hour

IBPS PO Mains 2021: Exam Pattern

S.No. Subject Name  No. Of Question No. Of Marks
1. Reasoning Ability and Computer ability 45 Question 60 Marks
2. English language 35 Question 40 Marks
3. Data Analysis & Interpretation 35 Question 60 Marks
4. Economy/ General/ Banking Awareness 40 Question 40 Marks
5. English Language (Essay & Letter Writing) 2 Question 25 Marks

 

Important Points 

  • Time Duration: 3 Hours 30 Minutes
  • Negative Marking: 0.25

IBPS PO 2021: Syllabus

Reasoning

  • Data Sufficiency
  • Logical Reasoning
  • Data Interpretation
  • Verbal Reasoning
  • Analytical Reasoning
  • Puzzles
  • Data Interpretation
  • Non-Verbal Reasoning

General Awareness

  • India and its neighboring countries
  • Science – Inventions & Discoveries
  • General Politics
  • India and its neighboring countries
  • Scientific progress development
  • Knowledge of Current Events
  • Important Financial & Economic News
  • Science – Inventions & Discoveries
  • Culture
  • Indian Constitution
  • Economy, Banking, and Finance
  • Scientific progress development
  • Geography
  • Capital
  • Budget and Five Year Plans
  • Scientific Research
  • Currency
  • Economy, Banking, and Finance
  • General Politics
  • History
  • National & International Awards
  • Sports-Athlete such as essential knowledge
  • Countries & Capitals
  • Important Financial & Economic News
  • Culture
  • Current Affairs – National & International.Script.
  • Books
  • Indian Languages
  • Economy

Quantitative Aptitude

  • Races and Games
  • Simple Interest
  • Probability
  • Mensuration
  • Boats and Streams
  • Numbers and Ages
  • Simplification and Approximation
  • Ratio and Proportion
  • Problems on Trains
  • Pipes and Cisterns
  • Areas
  • Permutations and Combinations
  • Simple Equations
  • Compound Interest
  • Volumes
  • Percentages
  • Averages
  • Quadratic Equations
  • Odd Man Out
  • Time and Work Partnership
  • Problems on L.C.M and H.C.F
  • Problems on Numbers
  • Mixtures and Allegations
  • Indices and Surds
  • Profit and Loss
  • Time and Distance

English

  • Joining Sentences
  • Active and Passive Voice
  • Sentence Arrangement
  • PrepositionsSentence
  • Sentence Improvement
  • General English
  • Para Completion
  • Antonyms
  • Spotting Errors
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Fill in the blanks
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Transformation
  • Synonyms
  • Substitution
  • Idioms and Phrases
  • Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion

Computer Ability

  • MS PowerPoint
  • Workplace Productivity Tools
  • Introduction to Computer Science
  • MS Word, Microsoft OneNote
  • Boolean Algebra
  • MS Visio and MS Excel
  • Computer Networks
  • Emerging Technologies and Web Publishing
  • PC Software and Office Automation
  • Database Management System
  • MS Project, Microsoft Publisher
  • Data Structures
  • Microsoft Access
  • The Internet
  • Microsoft Outlook

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: IBPS PO syllabus 2021 pdf download in Hindi, IBPS PO previous year question paper, IBPS PO mains syllabus, IBPS PO syllabus pdf, sbi PO syllabus 2021, IBPS PO notification 2021, IBPS PO syllabus 2020 pdf download, IBPS RRB PO syllabus.

29 November 2021 Current Affairs

0
29 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

29 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 November 2021 

Ques 1. In which state DBT-National Brain Research Center has developed the world’s first multimodal brain imaging data and analytics?
Ans. Haryana

Ques 2. Which ministry has organized a three-day International Tourism Mart in Kohima, Nagaland?
Ans. Ministry of Tourism

Ques 3. The Union Cabinet has extended the National Apprenticeship Training Scheme for how many years?
Ans. 5 year

Ques 4. Ministry has released a new series of Wages Rate Index with the base year 2016?
Ans. labor Ministry

Ques 5. According to statistics, the total debt and liabilities of Pakistan have exceeded how many trillion Pakistani rupees?
Ans. 50.5 trillion

Ques 6. For which scheme the Government of India has allocated more than Rs 10000 crore?
Ans. MGNREGA Scheme

Ques 7. India, Maldives, and which country have organized the 15th edition of the trilateral Coast Guard exercise “Dosti”?
Ans. Sri Lanka

Ques 8. Supporting India against climate change, which country has announced 1.2 billion euros for India’s assistance?
Ans. Germany

Ques 9. Israel has signed a defense agreement with which country for security cooperation and future arms sales?
Ans. Morocco

Ques 10. Indian Air Force received two Mirage 2000 fighter jets from which country at Gwalior airbase?
Ans. France

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent