08 December 2021 Current Affairs

0
164
08 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

08 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 08 December 2021 

1. Which ministry will launch the ‘Shreshtha’ scheme for students in high schools?
Ans. Ministry of Social Justice and Empowerment

2. Which the state of India has become the first state in the country to get 100% Kovid-19 vaccination?
Ans. Himachal Pradesh

3. Vinod Dua, one of the pioneers of broadcast journalism of which language, has passed away?
Ans. Hindi

4. Ajaz Patel of New Zealand the which cricketer to take all 10 wickets in an innings?
Ans. third

5. Which world has been chosen as the “Word of the Year 2021” of the Cambridge dictionary?
Ans. Perseverance

6. When is Armed Forces Flag Day celebrated in India?
Ans. 7 December

7. Which team has won the title by defeating Germany in the Junior Hockey World Cup played at the Kalinga Stadium in Bhubaneswar?
Ans. Argentina hockey team

8. India and which country have signed an agreement regarding AK-203 assault rifles in Amethi, Uttar Pradesh?
Ans. Russia

9. Between India and which country, a joint military exercise “Ekuverin Exercise” has been organized?
Ans. Maldives

10. Who has been appointed as the chairman of the National Highways Authority of India?
Ans. Alka Upadhyay

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here