10 December 2021 Current Affairs

0
130
10 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

10 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 10 December 2021 

Ques 1. When is SAARC Charter Day observed?
Ans. 8 December

Ques 2. Who has been appointed as the head of the ‘Tri-Service Inquiry’ into the helicopter crash of CDS General Bipin Rawat?
Ans. Air Marshal Manvendra Singh

Ques 3. World’s oldest Test cricketer Ilene Ashe has passed away recently at what age?
Ans. 110 years

Ques 4. Which country has recently fined Amazon $1.3 billion for abuse of market dominance?
Ans. Italy

Ques 5. Who became the new Chancellor of Germany in place of Angela Merkel?
Ans. Olaf Scholz

Ques 6. Which state’s 16th Bird Sanctuary has been declared as the Kazuveli Wetlands recently?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. Who is the new President of the Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI-FICCI)?
Ans. Sanjeev Mehta

Ques 8. Recently Nand Kishore Pustry has passed away who was he?
Ans. teacher

Ques 9. What is the ranking of India in the Asia Power Index 2021?
Ans. 4th

Ques 10. Which day is celebrated all over the world on 10th December?
Ans. world human rights day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here