09 December 2021 Current Affairs

0
321
09 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

09 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 December 2021 

Ques 1. Which former Chief Election Commissioner of India has been included in the adviser board of the International Institute for Democracy and Electoral Assistance?
Ans. Sunil Arora

Ques 2. OYO Hotels & Homes has appointed the former chairman of which bank Rajnish Kumar as strategic group advisor?
Ans. State Bank of India

Ques 3. Which bank has launched India’s first standalone metal debit card?
Ans. IDFC FIRST BANK

Ques 4. According to RBI data, which state has overtaken Maharashtra to become the largest manufacturing hub of India?
Ans. Gujarat

Ques 5. Which player has been appointed by Kinara Capital as its official brand ambassador on the occasion of the 10th anniversary?
Ans. Ravindra Jadeja

Ques 6. In which the university of America, Indian American mathematician Nikhil Srivastava, who taught in America, will be given the Cipriani Foyce Award of AMS?
Ans. University of California

Ques 7. Which female player has won the BWF World Tour 2021 title?
Ans. seyoung

Ques 8. How many years’ imprisonment has been given to Myanmar’s politician “Aung San Suu Kyi”, who was awarded Nobel Peace Prize?
Ans. 4 years

Ques 9. Which country’s player Viktor Axelsen and Taipei’s Tai Tzu-Ying of China have been chosen as the men’s and women’s players of the year 2021 by the Badminton World Federation?
Ans. Denmark

Ques 10. How many agreements were signed between India and Russia in the 21st India-Russia summit held in India?
Ans. 28 agreements

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here